“Leuven, da’s thuiskomen! En toch ontdekken we constant nieuwe dingen”

Bjorn & Jens, geboren Leuvenaars, geboren levensgenieters.

23 maart 2023

Bjorn en Jens kennen Leuven als hun broekzak. Hoewel ze intussen buiten Leuven wonen, gaat er geen week voorbij zonder bezoek aan hun thuisstad. Aan favoriete adresjes dus geen gebrek. “Hier kennen we de weg, de mensen, de leuke plekjes waar je kwaliteit krijgt. Dat heeft veel voordelen. Het voelt vertrouwd aan. En het tofste is dat we meteen zien als er iets nieuws te beleven valt qua shoppen of eten.”

Shoppen met Bjorn & Jens

Ons motto? Proeven en ontdekken!

“De ligging, de vriendelijke service, en de gevarieerde keuken!” Bjorn en Jens zijn duidelijk fan van Sud Sud bistro. Vooral het food sharing valt in de smaak. “Eerst denk je: het is misschien niet helemaal mijn ding, maar dan proef en ontdek je hoe bijzonder het wel is. Alles past er mooi bij elkaar: het interieur, de sfeer, de gastvrouw die ons altijd hartelijk ontvangt.” En zijn er nog andere favorietjes? “Zeker, er is keuze genoeg, we testen graag nieuwe adresjes. De Taj Mahal en Wabi Sabi in de Muntstraat, de My Thai in de Dirk Boutstraat, New Holy Cow in Naamsestraat – iets duurder, maar wat een kwaliteit ...” Hun liefde voor de Oosterse keuken is onmiskenbaar. Maar daarnaast hebben Jens en Bjorn ook een boontje voor de budgetvriendelijke zaak de Optimist, “voor het menu dat vaak verandert en voor de fijne, nonchalante sfeer.”

Shoppen met Bjorn & Jens

Unieke kledij die niet iedereen draagt

Ook als het op fashion aankomt, hebben Bjorn en Jens uitgesproken voorkeuren. “Een gevestigde waarde zoals Portobello kennen we natuurlijk, we stappen er wel eens binnen, al is het maar omwille van het mooie interieur. Het aanbod is daar wat klassieker, maar ook als je niet op zoek bent naar een maatpak vind je hier vast je ding.

Leuven heeft echt wel mooie winkels voor mannen, zo ook Wear. In deze lokale zaak vind je bijvoorbeeld een mooie collectie die ze zelf samenstellen. Het is unieke kledij die niet iedereen draagt. En aangezien wij ons graag eens in het nieuw steken, zijn we ook daar geregeld te vinden. Ook Harvest Club is een aanrader. Fair fashion in stijl.”

Shoppen met Bjorn & Jens

Er is altijd iets te beleven

“Als er vrienden van ver komen, tonen we graag ‘onze stad’: de Grote Markt en de Sint-Pieterskerk bijvoorbeeld, met Het Laatste Avondmaal van Dieric Bouts”, vertel Jens. Bjorn vult aan: “Mijn geheime tip is de Kruidtuin, ideaal om bij te praten met vrienden, gewoon op een bankje, het is er gezellig en niet te druk. Of de expo in de Bibliotheektoren, en het schitterende uitzicht van op de top natuurlijk!”

Shoppen met Bjorn & Jens

Leuven: nergens beter dan thuis

Je krijgt Bjorn en Jens wel uit Leuven, maar Leuven nooit uit Bjorn en Jens. “We wonen ongeveer 20 minuutjes hiervandaan. Als we naar hier komen, parkeren we meestal aan de Vaart, da’s handig. Leuven is en blijft onze uitvalsbasis. In Leuven vinden we echt nog dat vertrouwde, gezellige thuisgevoel. We zien vrienden terug, ontmoeten nieuwe mensen en gaan er graag op stap. Terrasje doen, daarna lekker gaan eten, fantastisch toch?”