“Zoveel te beleven, te proeven en te shoppen"

Ella & Ines, studentes die in Leuven altijd weer thuiskomen.

30 maart 2023

Twee onbekenden die elkaar toevallig ontmoeten tijdens het shoppen en uiteindelijk goede vriendinnen worden? Dat gebeurt toch alleen in films? Nee hoor, bij Ella en Ines liep het helemaal zo. Zelfs studeren doen ze intussen samen, in Brussel. Maar Leuven is altijd hun uitvalsbasis gebleven. Ella: “Leuven is toch altijd een beetje thuiskomen, en dat is echt niet enkel omdat mijn oma nog in Leuven woont.”

Shoppen met Ella & Ines

Shopping on a budget? Niet helemaal.

Vaak gaan ze winkelen bij ketens zoals Zara en Bershka: toffe, hippe en betaalbare mode. “Maar recent ontdekten we ook Bellerose,” vertelt Ines. “We kenden het wel, maar durfden er nog niet binnenstappen. We hadden een beetje het gevoel dat dit misschien nog niets voor ons zou zijn, omwille van het budget en misschien ook het aanbod. Maar wow, wat een verrassing! Er hangt hier zoveel moois, het is moeilijk kiezen. Je betaalt misschien iets meer, maar het zijn echt kwalitatieve stukken die je wat langer kan dragen.” Ella vult aan: “Of neem nu Liv, daar hebben ze mooie kleren, het is zo’n girly winkel met een bepaalde esthetiek, heel knap. De lokale shops zijn alleszins een leuke afwisseling voor de grote ketens.” Ook het schoenenaanbod kan hen altijd bekoren. Ella: ‘We zijn sneakerfans en je vindt hier steeds meer winkels met sneakers die net dat tikkeltje specialer zijn!’

Shoppen met Ella & Ines

Honger of dorst? Leuven fans weten altijd waarheen.

Wie Leuven zegt, zegt natuurlijk ook lekker eten en drinken. Favoriete adresjes? Ella: "Wij zoeken altijd de dingen die je thuis niet eet. Zoals Ciao Italia bijvoorbeeld. Alles is daar heel vers en lekker gekruid. Ik ben zot van de pasta die ze ter plaatse maken en van de saus die er perfect bij past, heerlijk!” Ines is dan weer laaiend enthousiast over het vegan restaurant Tabi-loo: “Voor de unieke gerechten met aparte smaken, goed gekruid én goed geprijsd!” En zo rolt het ene na het andere horeca-adresje over de tong: van Leo Pancakes tot Bar Leuv, van Mont Café (“voor een koffietje tijdens het shoppen”) tot Savoury (“de chef daar heeft haar eigen sushi gecreëerd, heel bijzonder!”). Ines: “Onlangs hadden we beslist om de hele dag samen te studeren, maar uiteindelijk hebben we bijna niks gestudeerd. We zijn wel een lekker broodje gaan halen in onze favoriete broodjeszaak de Pasvite en dan blijven plakken.” De verleidingen van Leuven … moet kunnen!

Shoppen met Ella & Ines

Hier voel je de geschiedenis

In Leuven verveel je je nooit, alleen de omgeving al kan altijd boeien. “Je voelt de geschiedenis als je door Leuven wandelt. Het stadhuis is en blijft prachtig, het museum M Leuven en de universiteitsbibliotheek zijn ook subliem, en alleen al de gevels van de huizen zijn mooi om naar te kijken”, vertelt Ella. Ines pikt in: “Daarnaast organiseert Leuven zelf veel evenementen. Denk maar aan het Afrika Filmfestival. Er is altijd iets te doen in Leuven, zeker in de lente en zomer wordt er veel buiten georganiseerd.” Ella: "En vergeet ook Stella Artois niet, heel de wereld kent ons bier, dat is toch ook een deel van onze cultuur? Ik wil zeker ooit eens de brouwerij bezoeken.”

Shoppen met Ella & Ines

Leuven, een stad om van te genieten

Ella vat haar YES Leuven-gevoel origineel samen: “Leuven is soms druk, maar dan gezellig druk. Het is een stad om van te genieten, het heeft een unieke vibe en veel mensen kennen elkaar. Je kan er snel netwerken en je kennissenkring vergroten. Eigenlijk is het onmogelijk om asociaal te zijn in Leuven. Er is altijd wat te beleven, te zien, te doen."

Categorieën