Tips voor bierliefhebbers in Leuven

Waar moeten we beginnen? De stad is helemaal verweven met bier: de cafés en restaurants, de bezienswaardigheden, de activiteiten, … Als bierliefhebber blijf je hier – letterlijk en figuurlijk – niet op je honger zitten.

By
Leen Tyrions
21 April 2022

1. Bezoek de brouwerijen in & en rond Leuven

Een brouwerijbezoek is telkens weer een unieke ervaring. Je maakt kennis met het verhaal van de brouwer. Je ontdekt het brouwproces van a tot z én je kan ter plaatse het resultaat proeven.

2. Volg één van de biertours

Ga op stap met een echte bierkenner en ontdek alles over de Leuvense biercultuur. Er zijn verschillende rondleidingen mogelijk. De ene keer kom je alles te weten over de geschiedenis van bier in Leuven, op andere biertours wordt er vooral geproefd.

3. Shop jouw biersouvenirs

Geniet ook thuis nog na van de Leuvense biercultuur, met enkele lokale biertjes. Die kan je vinden bij gespecialiseerde bierwinkels waar ze je graag uitleg geven bij het aanbod. Ga eens kijken bij Hops ’N More of Malz.

4. Ontdek bier in je bord

Bier proef je niet alleen uit je glas, maar ook in je bord. Bij Gastrobar Hop kookt de creatieve chef op hoog niveau met bier en is ook de bierpairing top. Je kan uiteraard ook ons typisch Belgisch gerecht ‘stoverij’, bereid met bier, proeven in één van de Leuvense brasseries. Ontdek onze tips voor bierlovers & foodies.

Gastrobar HOP in de Vaartkom in Leuven

5. Proef de sfeer in onze biercafés

Een biercafé is geen gewoon café. Je vindt er steeds een mooi aanbod aan lokale bieren. Bovendien geeft de ober je graag uitleg over soorten en smaken. Maar je bezoekt een biercafé natuurlijk vooral voor de unieke sfeer die er hangt.

En je hoeft je geen zorgen te maken over hoe jij en je gezelschap thuis geraken, dankzij het brede aanbod aan Leuvense logies.

Boek hier je overnachting

Toog in café Leuven Central
Categories