Tips voor bierlovers & foodies

Leuven is zonder twijfel dé Belgische bierstad, met veel respect voor traditie en toch gericht op innovatie. Getuige de vele oude en nieuwe brouwerijen, de gezellige cafés en restaurants. Ben jij een bierliefhebber én foodie, dan is deze selectie zeker iets voor jou.

Door
Joni Asselbergs
21 april 2022

Gastrobar HOP

Gastronomisch tafelen met ode aan onze biercultuur
Geniet van topgerechten met aangepaste bieren met uitleg over de pairing. Gastrobar HOP, brengt een eerbetoon aan onze Belgische eetcultuur met een keuken die op zoek gaat naar kwaliteit, nostalgie en vernieuwing. Het wekelijks wisselend menu wordt afgestemd op het seizoen en een full veggie variant is altijd mogelijk. Hop is zowel ìn het glas als op het bord een ode aan onze biercultuur. Kortom: gastronomisch genieten op een voormalige brouwerijsite op één van de meest trendy plekken van de stad, de Vaartkom.

Gastrobar HOP | Vaartkom 1A, 3000 Leuven

De Hoorn

Culinair genieten tussen de bierketels
De voormalige brouwerij van Stella Artois werd De Hoorn, dé ontmoetingsplaats voor creatievelingen, waar je kan dineren en lunchen tussen de oude brouwketels van Stella Artois. Proef in deze originele setting de specialiteit van dit restaurant: Burger De Hoorn met Stella dressing of geniet van een runderstoofpotje met Sint-Bernardus abt.12 bier. Bij mooi weer, geniet je op het terras met zicht op het moderne buurtpark Sluispark.

De Hoorn | Sluisstraat 79, 3000 Leuven

Brouwerij Adept

Gezelligheid troef in lokale brouwerij
De Smederij is een gezellige ontmoetingsplek in hartje Winksele mét een aangebouwde nano-brouwerij, Adept, gericht op traditionele Belgische bierstijlen. Na een leuke fietstocht van zo’n 6 km vanuit Leuven, kan je hier genieten van huis-gebrouwen seizoensbieren en experimentele brouwsels. Ook op het wisselend menu kan je naast Belgische klassiekers zoals vol-au-vent, vaak ook lekkere biergerechten terugvinden, zoals konijn met kriekbier, varkenskroon met wintergroenten en een sausje op basis van Faro bier of fazant met tarte tatin van witloof en een sausje van hun lokale bier WinXXXel. Gerechten met veel liefde bereid en met zoveel mogelijk seizoensgebonden lokale producten op je bord. Ideaal als activiteit tijdens een bierweekendje in Leuven

De Smederij/Brouwerij Adept | Warotstraat 4, 3020 Winksele

MALZ Craft Beer Bar

Beer & food pairing
Samenkomen, genieten van uitstekende lokale bieren, een babbeltje slaan en nieuwe dingen ontdekken. Dat is waar MALZ bierbar voor staat. Ontdek hun beer & food paring concept: da’s genieten van een totaalbeleving rond ambachtelijk bier met het perfect bijpassende stukje kaas of de smaakvolle combinatie van bier met een chocolade praline. Een ontdekkingsreis voor je smaakpapillen en ideaal gelegen in het centrum van Leuven, slechts 3 minuten te voet van de Leuvense highlights, zoals het stadhuis en de Sint-Pieterskerk.

​MALZ Craft Beer Shop | Brusselsestraat 51, 3000 Leuven

Stoofvlees

Proef dé Belgische klassieker
Vraag je aan een Belg welk gerecht een toerist zeker moet proeven tijdens z’n verblijf, dan is stoofvlees (stoverij) het antwoord. Deze op en top Belgische klassieker, bereid met bier (natuurlijk), wordt altijd vergezeld met lekkere, Belgische frietjes. Vanzelfsprekend kan je in Leuven, dit smaakvolle biergerecht en nog andere lokale gerechten proeven in zowel sfeervolle brasseries als in onze gastronomische toprestaurants.

Brouwerijzaal De Hoorn
Categorieën