Bars & biershops om te ontdekken in Leuven

Er gaat niets boven een Leuvens biertje en er zijn zo veel verschillende om uit te kiezen. België staat bekend om zijn heerlijke bier, maar Leuven brouwt als geen ander en maakt een paar van de beste, innovatieve brouwsels. Met zoveel lekkere biertjes om te proberen, raden we je een paar van deze bars en winkels aan waar je het beste Leuvense bier vindt.

Door
Rebecca Rose Poulsen
4 april 2022

MALZ

Samenkomen, genieten van uitstekende bieren, een babbeltje slaan en nieuwe dingen ontdekken. Dat is waar MALZ voor staat. Je vindt er een breed aanbod vaste Belgische bieren, aangevuld met speciale bieren van over de hele wereld. Proef deze bieren ook in combinatie met heerlijke kazen, vleeswaren of pralines. Geen tijd om te blijven? Neem de bieren dan mee en geniet er thuis van.

MALZ • Brusselsestraat 51, 3000 Leuven

De Blauwe Kater

Als je op zoek bent naar een plek waar je kunt genieten van een klassiek Leuvens biertje terwijl je luistert naar Jazz of Blues, ben je bij De Blauwe Kater aan het juiste adres. Kies uit 100 verschillende biermerken en geniet van geweldige muziek in het hartje van Leuven. Elke maandag zijn er Jazz- en Blues-optredens.

De Blauwe Kater • Mechelsestraat 51, 3000 Leuven

Leuven Central

Zoals de naam al doet vermoeden, ligt deze bar in het hart van Leuven naast enkele van de bekendste bezienswaardigheden, zoals het historische stadhuis en de Sint-Pieterskerk. Het buitenterras geeft een prachtig uitzicht op de kerk. Deze bar heeft een gezellige inrichting met een grote verscheidenheid aan Leuvense bieren om te proberen. De eigenaar Gie Raeymaekers staat in de Leuvense gemeenschap bekend om zijn gastvrijheid en heet iedereen welkom in zijn bar.

Leuven Central • Margarethaplein 3, 3000 Leuven

Hops 'N More

Deze bierwinkel heeft unieke dranken van over de hele wereld. Hier vind je speciaalbieren, ciders, komboecha, alcoholvrij bier en nog veel meer. De winkel heeft een roterende voorraad, dus als je iets ziet dat je wilt, neem het dan meteen mee! Deze winkel werkt samen met onafhankelijke brouwers en kan daarom een interessant assortiment dranken aanbieden.

Hops 'N More • Parijsstraat 27, 3000 Leuven

Ontdek meer bier in Leuven

In Leuven valt zo veel te proberen als het gaat om bier. De beste manier om het allemaal te beleven is door een rondleiding te boeken. Uit de vele mogelijke opties raden we de volgende aan:

Iets te lang blijven hangen op café? Neem een kijkje tussen onze overnachtingsmogelijkheden.

Categorieën