Nieuws

Leuven haalt steeds meer de internationale pers. National Geographic, The Guardian, Frankfurter Algemeine Zeitung,... zijn slechts enkele voorbeelden. Ontdek hier de uitgebreide artikels.

Hieronder vind je een overzicht van de laatste berichten van Visit Leuven. Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Graag een mailtje naar rani.vandebergh@leuven.be

European Best Destination 2022

Leuven werd verkozen tot één van de vijf topbestemmingen in Europa. Leuven wist 47.947 stemmen te verzamelen uit maar liefst 77 landen wereldwijd, en belandde daarmee op de vijfde plaats. De Sloveense hoofdstad Ljubljana eindigde op de eerste plaats. Marbella (Spanje) en Amiens (Frankrijk) eindigden tweede en derde. Het is de eerste keer dat een Belgische stad zo hoog scoort.

Leuven werd bovendien ook verkozen als “Best Open-Minded Destination in Europe”. Een open, tolerante stad, gericht op een inclusieve toekomst, waar iedereen welkom is en zijn plek kan vinden.

Blijf & Beleefdeals

Aangezien 2021 opnieuw een moeilijk jaar was voor de toeristische sector besliste Visit Leuven om de Blijf & Beleefdeals te verlengen tot eind 2022. Momenteel doen er 12 logies mee met deze actie en er werden dit jaar reeds 279 vouchers ingeruild voor de verschillende aangeboden activiteiten. Wil jij nog graag deelnemen aan de actie of wil je vrijblijvend meer informatie ontvangen? Neem dan zeker contact met ons op.

Green Key

Green Key is een internationaal kwaliteitslabel voor toerisme en vrijetijdsbesteding dat duurzaam reizen, vergaderen en ontspannen in de verf zet. Green Key ondersteunt en verenigt uitbaters die willen verduurzamen en biedt een kader voor duurzaam ondernemen. Wens je hier meer over te weten? Stuur dan zeker een mailtje naar green-key@goodplanet.be.
Visit Leuven biedt nog steeds een financiële tegemoetkoming voor de instapprijs en/of auditkosten bij Good Planet, beheerder van het Green Key label, ​voor een maximum van €750/jaar. Je kan de aanvraag tot financiële tegemoetkoming hier indienen.

Nieuwe huisstijl

Leuven heeft sinds kort een nieuwe visuele identiteit: een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Dit betekent dat ook de lay-out van onze Visit Leuven website, onze nieuwsbrieven en e-mails er anders uitziet maar onze werking blijft nog steeds hetzelfde: samen met jullie Leuven als kwalitatieve citytripbestemming op de kaart zetten.
De nieuwe huisstijl weerspiegelt waar Leuven voor staat: een warme en innovatieve stad waar 190 nationaliteiten thuis zijn en samenwerken, een stad van oneindige mogelijkheden.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.