Partnermomenten Visit Leuven

Inspiratiemoment 17/10/2022: Bouts 2023. New Perspectives

Om de 2 jaar organiseert Stad leuven een internationaal stadsbreed festival. Een moment waarop onze stad heel veel extra (inter)nationale bezoekers over de vloer krijgt. Vanaf najaar 2023 tot voorjaar 2024 staat Leuven in het teken van Dieric Bouts. Het stadsfestival wordt een complete beleving met als hoogtepunt een toptentoonstelling in M Leuven, aangevuld met een tentoonstelling in de Universiteitsbibliotheek en o.a. een muziekfestival met internationale uitstraling.

We dompelen je tijdens dit inspiratiemoment onder in de wereld van deze mysterieuze, innovatieve meester en inspireren je om er zelf mee aan de slag te gaan in jouw aanbod. We denken concreet aan Bouts-producten en -belevingen.
Wat betekent dit nu concreet voor jou? Wanneer je zelf een relevant aanbod voor citytrippers uitwerkt rond Dieric Bouts nemen we je mee in een grootse communicatiecampagne met zichtbaarheid in binnen- en buitenland. Jouw project is geen tijdelijke actie maar zal vanaf dan permanent worden opgenomen in het Leuvense aanbod. Tot slot krijg je deze dag de mogelijkheid om je Leuvense collega's (horeca, brouwerijen, gidsenorganisaties, stadsdiensten, cultuurhuizen,...) te ontmoeten, te netwerken en jouw ideeën af te toetsen.

Programma

10u ontvangst met koffie
10u15 start inspiratiemoment Bouts 2023

  • Welkom
  • Introductie Stadsfestival ‘Bouts 2023. New Perspectives.’ door KU[N]ST Leuven
  • What’s in it for you? Ontdek de Bouts in jou!

12u themabuffet met Boutsgerechtjes
13u einde

EXTRA: Wil jij graag met je eigen ogen het topwerk ‘Het Laatste Avondmaal’ van Dieric Bouts in de Sint-Pieterskerk bewonderen? Schrijf je dan ook in voor de hololens beleving (beperkte plaatsen beschikbaar).

IK SCHRIJF ME IN

Bedankt om je aanwezigheid uiterlijk woensdag 12 oktober te bevestigen.

Locatie
M Leuven
Leopold Vanderkelenstraat 28 - 3000 Leuven.

De locatie is vlot bereikbaar te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. Je kan alle info over bereikbaarheid hier terugvinden.

We kijken ernaar uit om er samen met jou een succesvol Bouts-jaar van te maken!
Team Visit Leuven, KU[N]ST Leuven en M Leuven.

Partnermoment 28/6/2022: Duurzaamheid, hoe pak ik dat aan?

Op dinsdag 28 juni vond ons tweede partnermoment rond duurzaamheid plaats in het Stadskantoor.

GREEN KEY

Green Key is een internationaal duurzaamheidslabel dat in meer dan 60 landen vertegenwoordigd is. België telt meer dan 280 Green Key locaties. Wil je ook een Green Key label behalen? Vul dan vandaag nog het inschrijvingsformulier in en mail dit naar green-key@goodplanet.be.

Heb je nog vragen of bedenkingen? Neem dan zeker contact op met Jorine Vermeer.

Ook Visit Leuven zet extra in op duurzaamheid. Zo zetten we op onze website de Green Key logies in de kijker en betalen we je de instap- en auditkosten voor deelname terug. Alle informatie en voorwaarden vind je op onze website.

Herbekijk hier de presentatie.

KORT'OM LEUVEN

Kort'om Leuven stemt de vraag van lokale horeca en het aanbod van boeren en producenten in de regio op elkaar af. Zo streeft men naar een positieve maatschappelijke impact op de mens, het milieu en de samenleving.

Wil je graag samenwerken met hen? Stuur dan een mailtje naar Michael Moulaert.

CIRCULAIR LOKET LEUVEN

Circulair ondernemen is ondernemen op een manier waarbij producten en grondstoffen maximaal hergebruikt worden. Circulair loket Leuven ondersteunt ondernemers met circulaire ambities met gratis advies. Je kan er terecht met al je vragen over circulair en inclusief ondernemen.

Wil je zelf aan de slag met circulair ondernemen of heb je nog vragen? Contacteer hen.

Ontdek het circulair loket.

STADSREINIGING STAD LEUVEN

In september 2021 was Leuven de aankomststad van het WK Wielrennen en verwelkomden we meer dan 300.000 toeschouwers. Er werd actief ingezet op het gebruik van herbruikbare bekers, een milieuvriendelijk alternatief dat het afval vermindert.

Herbekijk hier de presentatie.

WORKSHOP DUURZAAM ONDERNEMEN

Deze workshop stond in het teken van enkele Green Key thema's: energie, water en voeding. Welke wijzigingen kan jij doorvoeren binnen je onderneming voor een duurzamere werking? Ontdek hier de tips & tricks.

Herbeleef de workshop.

WORKSHOP STORYTELLING

Bij storytelling vertel je over je onderneming aan de hand van een verhaal. Dat verhaal is vaak een vertaling van één van je waarden, zoals bijvoorbeeld duurzaamheid. Uit de workshop leerden we dat je het vooral niet te ver moet gaan zoeken. Alle kleine dingen die je doet i.h.k.v. duurzaamheid kan je meenemen in je communicatie.

Herbeleef de workshop.


Partnermoment 27/4/2022: Abdij Keizersberg

Op woensdag 27 april vond ons partnermoment in Abdij Keizersberg plaats.

VISIENOTA VISIT LEUVEN

Visit Leuven stelde haar nieuwe visienota voor. We zijn blij dat je Leuven een warm hart toedraagt en we hopen dat onze samenwerking nog intenser wordt de volgende jaren. Heb je vragen of suggesties? Neem dan contact op met Lucie Vangerven via lucie.vangerven@leuven.be of met Karolien Hellemans via karolien.hellemans@leuven.be.

PARTNERWEBSITE

Recent lanceerden we onze partnerwebsite, gebouwd op maat van jullie, onze lokale partners. Je vindt er promotiemateriaal, onderzoeksresultaten, info over subsidies, een overzicht van lopende campagnes en acties, interessante nieuwigheden en zoveel meer.

HERMAN KONINGS

Herman Konings lichtte de toeristische trends van nu en morgen toe, een boeiende en inspirerende lezing met veel informatie om mee aan de slag te gaan.

LEUVEN CONVENTION BUREAU

Leuven Convention Bureau stelde haar werking en toekomstplannen voor. Voor meer informatie kan je steeds terecht op www.leuvenconventionbureau.be of mail naar info@leuvenconventionbureau.be.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.