M Leuven

Het museum toont oude en nieuwe kunst geïnspireerd door de veelzijdigheid van Leuven. De collectie concentreert zich vooral rond de kunstproductie in Leuven en Brabant van de middeleeuwen tot de 19e eeuw. Met onder meer Constantin Meunier, Jef Lambeaux en Georges Minne.

Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

Ontdek ook het aanbod op maat, voor groepen en gezinnen. De indrukwekkende architectuur verdient speciale aandacht. Het gebouw van Belgisch toparchitect Stéphane Beel integreert historische panden en hedendaagse architectuur. Mis zeker de binnentuin en het dakterras niet. 

Ontdek ook de 'Het Laatste Avondmaal' van Dieric Bouts in de Sint-Pieterskerk.

Bezoek M Leuven in 360°

Expo | Verbeelding van het Universum

in het kader van KNAL! Stadsfestival van de Big Bang

De tentoonstelling vertrekt van de eeuwige verwondering over de kosmos en hoe die vorm kreeg in Europa en het Midden-Oosten vanaf de prehistorie tot in de 18de eeuw.

Wat is onze plaats in het heelal? Religie, mythologie, beeldende kunsten en wetenschappen formuleren de meest uiteenlopende antwoorden op deze fundamentele vraag. Honderd topstukken betrappen de verwondering op heterdaad.

Meer informatie & tickets

Praktisch

Individuele bezoekers: 

  • Elke dag: 11:00-18:00
    Donderdag: 11:00-22:00
    Woensdag: gesloten
  • Met audioguide
  • Meer informatie: website M Leuven

Tickets

Groepen (vanaf 10 personen):

 

Adres: Leopold Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
Website: www.mleuven.be

Ontdek ook

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.