Leuke dingen voor jongeren

Leuven alleen maar interessant voor 45-plussers? Ik dacht het niet! In deze lijst vind je 10 tips voor een geweldige tijd in Leuven. Te veel voor één dag, dus maak je er best een weekendje van. Ontdek hier de leukste hotels.

By
Jongerenlabel MIJNLEUVEN
15 July 2022

Het Depot

Het Depot is dé concertzaal van Leuven. Ze ligt vlakbij het station en is dus gemakkelijk te bereiken. Deze zaal staat bekend in heel België voor haar gezelligheid en goede sound.

Het Depot • Martelarenplein 12, 3000 Leuven

Kunstencentrum STUK

Ben je een liefhebber van dans, beeld en/of geluid? Dan is het STUK the place to be! Als je honger, dorst of een gezelschapsspel wilt spelen, kan je ook terecht in het amusante STUKcafé. Je kan hier ook een film meepikken van Cinema ZED.

STUK • Naamsestraat 96, 3000 Leuven

Cinema ZED

Cinema ZED is een bioscoop zoals je er nog weinig vindt vandaag: gezellig, zonder pauze en zonder luid geknabbel van de persoon naast je (het is verboden om te eten tijdens de vertoning). In Cinema ZED worden enkel de ‘goede films’ vertoond, die verdienen je aandacht!

Cinema ZED • Andreas Vesaliusstraat 9C & Naamsestraat 96, 3000 Leuven

Skatepark Sportoase

Het skatepark Sportoase is de hotspot voor de Leuvense skaters. Het ligt net buiten het stadscentrum en naast het gelijknamige zwembad. Twits, dé Leuvense skateshop, organiseert er elk jaar een populaire skatecontest.

Skatepark Sportoase • Philipssite, 3001 Leuven (Heverlee)

OPEK

In het Openbaar Entrepot voor de Kunsten, beter bekend als OPEK, is alles te vinden: dans, theater, beeldende kunsten, literatuur, fotografie én lekker eten. OPEK ligt aan het uiteinde van het Leuvense kanaal, waardoor ze een leuk plein aan het water hebben.

OPEK • Vaartkom 4, 3000 Leuven

Stelplaats

De mogelijkheden in Stelplaats zijn eindeloos: clubben, skaten, zeefdrukken, fietsen maken, iets eten en drinken, graffiti spuiten, een concert bijwonen... Deze oude stelplaatsen van de bussen bieden een ietwat ruwer interieur, maar een des te gezelligere ervaring.

Stelplaats • Vuurkruisenlaan 6, 3000 Leuven

Museum M Leuven

Museum M staat bekend om haar prachtige gebouw en tentoonstellingen, die de perfecte afwisseling zijn tussen moderne en oude kunst. In de zomer kan je er genieten van een lekker aperitief op het dakterras, dat een adembenemend uitzicht biedt over de Leuvense skyline.

M Leuven • Leopold Vanderkelenstraat, 3000 Leuven

Open Gym Wilsele

De Open Gym in Wilsele is volledig gemaakt uit gerecycleerd materiaal en is toegankelijk voor iedereen. Voor een klimaatbewuste en aangename sportervaring is deze gym ideaal!

Open Gym Wilsele • Brandenstraat, 3012 Leuven (Wilsele)

Kruidtuin

Leuven heeft één van de mooiste botanische tuinen van België. Ga op zoek naar de schildpadden in de tropische serres of kom tot rust in de verzonken tuin. By the way: de toegang is gratis!

Kruidtuin • Kapucijnenvoer 30, 3000 Leuven

Sportkot (Arenberg)

Wandel van op de ring richting het kasteel van Arenberg langs de ontelbare studentenkoten die hier liggen. In de week vind je massa’s studenten hier die komen sporten, chillen én naar de les gaan.

Sportkot (Universitair Sportcentrum KU Leuven) • Tervuursevest 101, 3001 Leuven (Heverlee)

Overnachten

Met zoveel dingen op je to-do-lijstje, kan je niet anders dan een nachtje blijven.
Bij deze hotels slaap je voor een prikje: