Leuven voor studenten

Studenten, Leuven loopt er vol van. Je ontmoet deze tijdelijke inwoners op elke straathoek van de stad, op elk moment van de dag (en nacht). Maar waar eten ze? Waar spreken ze af met vrienden? Waar gaan ze shoppen? Ontdek het in deze blog.

Door
Studente Githa
10 augustus 2021

Dewerf

Dewerf is perfect voor studenten die krap bij kas zitten en toch graag gaan eten met vrienden. Je eet er makkelijk onder de 15 euro. In de winter kan je een heerlijke chocolade melk drinken onder een dekentje en in de zomer kan je dan weer op het grote terras zitten. Gezelligheid gegarandeerd dus!

Stelplaats

Stelplaats is de nieuwste ‘hotspot’ voor de jongeren in de stad. Het is nieuw, hip en gemakkelijk bereikbaar.

RIOT

RIOT is ideaal wanneer je snakt naar iets nieuws om te dragen. Het is niet duur, je hebt veel keuze en het is eco-vriendelijk. Dat laatste is waar wij, de jongeren van nu, hard op moeten letten en dat probeer ik zo veel mogelijk te doen.

Oude Markt

Dit is waarschijnlijk geen verrassing maar één van mijn favoriete plekken aller tijden is toch wel de Oude Markt.. Als ik op de Oude Markt zit dan voel ik me thuis. Je kan doorheen de week en in het weekend altijd wel studenten terugvinden op de Oude Markt. Tijdens de zomermaanden is dit echt één van de tofste plekken in Leuven en dan vooral als de Rode Duivels spelen en iedereen mee supportert!

BARBÓÉK

Ik ben een student die ook erg van rust en kalmte kan genieten, daarom is BARBÓÉK voor mij de ideale plaats. Je krijgt er meteen een warm gevoel als je binnenkomt. Ze serveren heerlijke koffie en terwijl kan je rondneuzen in de boeken. Als ik naar BARBÓÉK ga dan is dat om af te spreken met een vriend of vriendin of om wat voor school te werken.