Tips voor een regenachtige dag in Leuven

In België valt er geregeld een buitje, maar laat dat geen domper zijn op je bezoek! Ook wanneer het regent, is er in Leuven ongelooflijk veel te doen. Neem dus je regenjas en paraplu mee en ontdek wat Leuven allemaal te bieden heeft!

By
Rebecca Rose Poulsen
22 Januar 2024

1. Filmpje meepikken in Cinema ZED

Cinema ZED in hartje Leuven is de perfecte plek voor filmliefhebbers. Ontdek in de eigenzinnige programmatie wat er zoal te zien is, koop je tickets, leun heerlijk achterover en geniet!

Cinema ZED • Andreas Vesaliusstraat 9C & Naamsestraat 96, 3000 Leuven

2. Bezoek aan brouwerij Stella Artois

Heb je je ooit afgevraagd hoe bier smaakt in zijn puurste vorm? Proef het tijdens een bezoek aan Stella Artois. Voor slechts 12 euro boek je een rondleiding in de brouwerij, inclusief degustatie en geschenk! Een bezoek is enkel mogelijk op zaterdag, dus reserveer zeker vooraf een plekje. Ontdek ook de lokale, artisanale brouwerijen in en rond Leuven.

Brouwerij Stella Artois • Aarschotsesteenweg 20, 3000 Leuven

3. Beleef de universiteit

Het bekendste universiteitsgebouw in Leuven is ongetwijfeld de Universiteitsbibliotheek. De geschiedenis van dit gebouw zal je vast verbazen! Voor de ideale kennismaking boek je een rondleiding en download je de Erfgoedapp. Tijdens de rondleiding bezoek je niet alleen de bibliotheek zelf, maar ook de beiaardtoren. Zelfs als het regent, loont het meer dan de moeite om de 250 treden van de beiaardtoren te beklimmen en te genieten van het adembenemende uitzicht over de stad. Wil je nog meer universiteitsgebouwen bezoeken? Volg een erfgoedrondleiding van KU Leuven op zondagochtend.

Universiteitsbibliotheek • Monseigneur Ladeuzeplein 21, 3000 Leuven

4. Topstukken in de Sint-Pieterskerk

Dankzij de nieuwste 3D-technologie beleven bezoekers de Sint-Pieterskerk op een compleet nieuwe manier! Huur een tablet en maak kennis met de geschiedenis van de kerk en de schilderijen die er hangen. Geef je de voorkeur aan een traditioneel bezoek? Maak dan zeker gebruik van de bezoekersgids.

Sint-Pieterskerk • Grote Markt, 3000 Leuven

5. Kunst kijken in M Leuven

Geen betere activiteit als het regent dan een museumbezoek! M Leuven beschikt over een grote collectie oude en nieuwe kunst en organiseert ook tal van tijdelijke tentoonstellingen. Voor een diepgaander bezoek zijn er ook audiogidsen beschikbaar. Wie een ticket koopt, kan bovendien genieten van het prachtige uitzicht op het dak. Sluit je bezoek aan het museum af met een heerlijk kopje koffie in Barboek in M.

M Museum • Leopold Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven

6. Bezoek aan het stadhuis

Het historische stadhuis van Leuven is een van de meest geliefde gebouwen in de stad. De rijke geschiedenis en sublieme architectuur stellen nooit teleur. Een bezoek aan het stadhuis is dan ook de ideale activiteit voor een regenachtige dag. Er is dagelijks een rondleiding om 15 uur. We raden je aan om vooraf te boeken, zodat je zeker bent van een plaatsje.

Stadhuis • Grote Markt, 3000 Leuven

7. Voorstellingen in 30CC

30CC is een fantastische locatie voor al wie geïnteresseerd is in theater, comedy en muziek. Ideaal voor zowel gezinnen, koppels als solo-reizigers. Het programma verandert voortdurend, dus kijk even wie er binnenkort op het podium staat en koop je tickets!

30CC • Diverse locaties, 3000 Leuven

Extra tip!

Leuven staat bekend om zijn innovatieve bieren. Overal in de stad vind je dan ook bars en cafés waar lokaal Leuvens bier wordt geschonken. Stap een gezellig cafeetje binnen om een van de vele Leuvense speciaalbieren te proeven. Benieuwd naar de beste adressen? Lees dan zeker deze tips van echte Leuvenaars.

Luieren in bed terwijl de regen tegen je raam tikt, is natuurlijk ook een optie. Kies er een gezellig hotel of B&B uit en relax!