Koffiebars in Leuven die je moet bezocht hebben

Wie zin heeft in lekkere koffie, hoeft in Leuven niet ver te zoeken. Zin om tussen de Leuvenaars te genieten van een dampend kopje zwart goud? Breng dan zeker een bezoek aan een (of meer) van deze koffiebars. Ze hebben telkens een heel eigen sfeer en vormen de ideale locatie voor een welverdiende pauze met een gebakje erbij.

Door
Rebecca Rose Poulsen
11 mei 2022

Onan

Deze koffiebar prijkt altijd helemaal bovenaan op de lijstjes met beste koffie in Leuven. Onan koopt zijn bonen ethisch in en maakt er vervolgens sublieme koffie van. De zaak werkt nauw samen met fairtradeproducenten om je een eerlijk kopje koffie te garanderen. Bovendien kun je kiezen uit verschillende bonensoorten afhankelijk van je favoriete smaakexpressie in je espresso. En wie een souvenirtje wil, heeft keuze uit een volledig muur aan koffiebonen!

Je vindt Onan in de Parijsstraat 28, 3000 Leuven.

Download hier de printvriendelijke versie van de blog:

Mok Specialty Coffee Roastery & Bar

Mok brandt zijn bonen zelf en schotelt je koffie voor van absolute topkwaliteit. De koffiebonen in het assortiment hebben aromatische toetsen die uiteenlopen van abrikoos en jasmijn tot bosbes, aardbei en kiwi. Mok is een microkoffiebrander. Dat betekent dat ze van elk type boon telkens een partij branden van slechts 10 à 15 kg. Door op die manier te werk te gaan kunnen ze resoluut focussen op kwaliteit en heerlijke, lokaal gebrande koffie bereiden.

Je vindt Mok in de Diestsestraat 165, 3000 Leuven

Madmum Coffee Roasters

Deze koffiebar vind je zowel in de Tiensestraat als in de Brusselsestraat, waar zich tal van topadresjes bevinden voor foodies. Ook bij Madmum Coffee vind je een gevarieerde keuze aan hapjes en drankjes. Niets heerlijkers dan een kopje koffie bestellen en buiten op het terras naar de mensen kijken in deze bruisende Leuvense buurt. Heb je meer zin in een kopje koffie aan het water? Dan kun je terecht in de vestiging in de Vaartkom!

Breng een bezoek aan Madmum Coffee Roasters in het station van Leuven, de Tiensestraat 38, Brusselsestraat 42 of Vaartkom 33, 3000 Leuven.

Plant Dragon

Op zoek naar een veganistisch tussendoortje met koffie en gebak? Breng dan zeker eens een bezoek aan Plant Dragon. Deze koffiebar en veganistische bakkerij ligt vlak bij de Universiteitsbibliotheek, in het middelpunt van veel Leuvense trekpleisters.

Vaste klanten spreken vol lof over de heerlijke veganistische patisserie en de vriendelijke eigenaar, Patricia, die het bedrijf runt.

Ontdek Plant Dragon in de Bogaardenstraat 24, 3000 Leuven.

Noir

Noir kiest voor een heel eenvoudig menu in combinatie met zalige koffie. Als je je wilt mengen met de Leuvenaars, is dit je bestemming. De shop lijkt wel een magneet voor studenten, die er ook graag komen om een boek te lezen of wat te werken op hun laptop. Bovendien kun je zowel binnen als buiten op het terras genieten van je kopje.

Je vindt Noir in de Naamsestraat 49, 3000 Leuven.

Ricki Koffie & Boek

Ricki Koffie & Boek, een van de verborgen pareltjes van Leuven, ligt op slechts 5 minuten lopen van het station en vlak bij Hal 5. Het is gelegen in een rustige straat waar je prachtige street art van DZIA kunt bewonderen. De winkel zelf is gezellig en sfeervol.

De koffie en taarten hier zijn zeker het opscheppen waard. Geniet van een rustpauze op het buitenterras onder de schaduw van de bomen. Als je op zoek bent naar een souvenir, biedt deze winkel ook een grote verscheidenheid aan geschenken voor liefhebbers van koffie en boeken.

Bezoek Ricki Koffie & Boek in de Lindensestraat 42, 3010 Leuven.

Een koffietje om wakker te worden? Boek een nacht in een hotel in de stad, zo ben je 's ochtends meteen bij je favoriete koffiebar.

Downloads
Categorieën