Leuvense chocolatiers die je bezocht moet hebben

Bij een bezoek aan Leuven is Belgische chocolade proeven een echte must. Gelukkig heb je daarbij keuze uit tal van fantastische Leuvense chocolatiers. Dat loopt uiteen van zaken die gespecialiseerd zijn in heerlijke traditionele pralines tot vernieuwers die experimenteren met de meest uiteenlopende en onverwachte smaken. Geen idee waar te beginnen? Hierbij een aantal van onze favoriete chocoladeadresjes in Leuven.

Door
Rebecca Rose Poulsen
11 mei 2022

ZUUT

Bij ZUUT vind je een verrukkelijke combinatie van klassieke pralines, creatieve taartjes, cakes en macarons. De pralines zijn gevuld met tal van smaken. Wat dacht je van koffie-kardemom of een klassieker als speculaas? Deze plek is de perfecte stop om jezelf te verwennen of iemand te trakteren op een heerlijk geschenkje.

ZUUT • Vismarkt 2, 3000 Leuven

Bittersweet

Deze Leuvens chocolatier werkt met onverwachte en unieke smaken en heel typerende designs. Laat je smaakpapillen tintelen met creaties op basis van chili en pinda, limoen en citroengras of wasabi. Zin in iets helemaal anders? Dan is Bittersweet the place to be!

Bittersweet • Bondgenotenlaan 108, 3000 Leuven

Tartufo

Deze chocolatier maakt pralines die bijna te mooi zijn om op te eten! Eén hap van deze delicate chocoladecreaties en je bent verkocht. De eigenaar van de zaak, Philip Benoit, vervaardigt zijn chocolade ter plaatse en bedenkt smaken voor al je chocoladeverlangens.

Tartufo • Louis Melsensstraat 14, 3000 Leuven

Chocolaterie Delvaux

Chocolatier Oliver creëert al meer dan 25 jaar lang sublieme chocolade lekkernijen. Een van zijn absolute klassiekers is de magistrale hazelnootpraline. Of kies voor de versie waarop het Leuvense stadhuis staat afgebeeld als perfect geschenk of souvenir!

Chocolaterie Delvaux • Naamsesteenweg 115, 3001 Leuven

Chocolade & bier

België is beroemd om zijn fantastische chocolade en Leuven staat bekend als bierstad bij uitstek. Leuven Leisure en MALZ brengen die beide werelden samen. Ontdek tijdens deze unieke degustatie welk bier perfect past bij welke chocolade en waarom. Terwijl je kennismaakt met smaken die contrasteren of elkaar aanvullen, val je van de ene verrassing in de andere.

Boek deze proefervaring bij Leuven Leisure & MALZ

Met zoveel zaken om te bezoeken kan je niet anders dan een nachtje in Leuven blijven. Ontdek hier onze gastvriendelijke logies.