Kindvriendelijke lunchspots in Leuven

Leuven is een geweldige stad om te bezoeken met je gezin. Er is ongelooflijk veel te doen! Om je uitstapje naar Leuven vlot te plannen geven we je graag enkele tips speciaal voor gezinnen, zeker als je jonge kinderen hebt!

Door
Rebecca Rose Poulsen
16 september 2022

Croque ‘n Roll

Dit restaurant bevindt zich in een wijk met hippe Leuvense restaurantjes en is de perfecte plek om te lunchen met kinderen. Welk kind houdt niet van een heerlijke croque met lekker veel kaas? De keuze is er alvast enorm, zodat je vast iets vindt waar ze van zullen smullen!

Tip: bezoek na de lunch de Sint-Pieterskerk in het centrum van de stad. Er worden boeiende rondleidingen gegeven voor jong en oud, en met een speciale hightechbril ontdek je de kerk op een volledig nieuwe manier! De brillen zijn beschikbaar aan het onthaal.

Croque ‘n Roll vind je in de Tiensestraat 35, 3000 Leuven.

Leo Pancakes

Voor veel kinderen mag elke maaltijd eigenlijk een lekker ontbijt zijn, ook de lunch! Dat treft, want Leo Pancakes serveert verrukkelijke Amerikaanse pannenkoeken met leuke toppings waar alle kinderen dol op zijn. En voor de volwassenen zijn er heerlijke bagels en allerlei koffiebereidingen om uit te kiezen.

Je vindt Leo Pancakes in een de leukste winkelwijken van Leuven. Ideaal dus om meteen ook wat te shoppen! Breng ondertussen zeker ook een bezoekje aan de geweldige speelgoedwinkel Grasshopper vlak in de buurt.

Leo Pancakes bevindt zich in de Mechelsestraat 45, 3000 Leuven.

Brasserie 't Oud Gasthuys

Dit adresje heeft alles voor een lunch samen met kinderen: een speelruimte, een leuk kindermenu én lekker eten voor de volwassenen! Bovendien kun je een kinderstoel vragen of een kleurboek om je kleine spruit bezig te houden.

Brasserie 't Oud Gasthuys vind je in de Brusselsestraat 63B, 3000 Leuven.

Hal 5

Op zoek naar de perfecte plek voor een lunch met je gezin? Bij Hal 5 zit je gebeiteld! Er is zowel binnen als buiten heel veel plaats en de kaart biedt een ruime keuze. Naast Hal 5 bevindt zich een groot veld waar kinderen kunnen rennen en ravotten, en er zijn zelfs glijbanen in de buurt!

Hal 5 biedt een eclectisch geheel van eetmogelijkheden, duurzame bedrijven en leuke activiteiten voor iedereen. Hou zeker ook hun evenementenkalender in de gaten. Hier valt altijd iets te beleven! Hal 5 is een echte verborgen parel in Leuven: absoluut de moeite dus om te ontdekken met de kinderen!

Je vindt Hal 5 in de Diestsesteenweg 104, 3010 Kessel-Lo.

Dewerf

Dit leuke restaurant ligt dicht bij het stadscentrum en biedt tal van kindvriendelijke mogelijkheden. Het menu is perfect voor elke leeftijd en heeft voor elk wat wils (ook voor moeilijke eters!). Een leuke troef is het grote grasveld waar kinderen kunnen spelen. Je kunt hier met andere woorden gezellig genieten van lekker eten en een drankje terwijl je kapoenen dollen op het gras.

Je vindt Dewerf aan het Hogeschoolplein 5, 3000 Leuven. Houd er wel rekening mee dat de zaak gesloten is op zaterdag en zondag.

Wat dacht je van een weekendje?

Zin om verschillende lunchspots te bezoeken en terwijl de stad te ontdekken? Dan blijf je toch wat langer! Boek heel eenvoudig een verblijf voor je gezin, en geniet van een deugddoende nachtrust na een drukke dag in de stad. We verwelkomen jou en je gezin graag in Leuven!

Shoppen in de Mechelsestraat