Leuven bezoeken met kinderen? Dat doe je zo!

Leuven is een bruisende stad met heel wat activiteiten voor groot … en klein! Op ontdekkingsreis langs de mooiste plekken van de stad, je ogen uitkijken tijdens een voorstelling of ravotten tot je erbij neervalt? Hier kan het allemaal. Denk je eraan om binnenkort een weekendje Leuven met het hele gezin te plannen? Goed idee! In deze blog krijg je alvast wat tips om van je bezoek een echt kinderavontuur te maken.

26 september 2022

Op stap door de leukste verhalen

Wandelen saa-aai? Niet in Leuven! Speciaal voor de jongste bezoekers werden een aantal leuke routes uitgestippeld. Kies een wandeling op maat van je kinderen (4-14 jaar) en ontdek de mooiste plekjes in de stad. Houdt je kroost van boeiende verhalen? De audiowandelingen zorgen voor een meeslepend avontuur, waarbij je kinderen niet kunnen wachten om het vervolg te horen. Vergeet dus zeker je stapschoenen niet!

Kunst op kindermaat

Een uitstap naar het museum wordt door kinderen niet altijd even enthousiast onthaald. Volledig onterecht. De Leuvense musea bieden tal van activiteiten voor de jongste bezoekers. In Museum M en de Sint-Pieterskerk is er van verveeld slenteren van het ene kunstwerk naar het andere geen sprake. Al ooit een kerk bezocht met een Hololens voor je ogen? De familieparcours en -activiteiten maken van het museumbezoek een leuke gezinsuitstap.

In Abdij van Park neemt Norrie de abdijmuis je kinderen (6-10 jaar) dan weer mee op een tocht langs enkele muizenhuisjes. Via verschillende kijk- en doe-opdrachten maken ze kennis met de best bewaarde abdijsite van België. Grotere kinderen kunnen op stap met de interactieve audiotour Bert vertelt.

Laat je besmetten door Rode Hond

Weekendje Leuven in de herfstvakantie gepland? Bekijk dan zeker op voorhand het programma van Rode Hond. Tijdens dit jaarlijkse kunstenfestival voor families slaan verschillende culturele organisaties de handen in elkaar. Het resultaat? Een vierdaagse vol culturele voorstellingen voor het hele gezin. Van theater en dans, over muziek, literatuur en film, tot games, urban arts en circus: in het aanbod van Rode Hond zit er voor elk wat wils. Maar wees gewaarschuwd: Rode Hond is extreem besmettelijk. Wedden dat je kinderen volgend jaar terug naar Leuven willen komen?

Klimmen en klauteren

Nood om even wat energie kwijt te spelen? In de vele speeltuinen in en om Leuven kunnen je kinderen vast hun hartje ophalen. Het Provinciedomein in Kessel-Lo is de ideale locatie om een namiddag te ravotten: je kinderen hoppen er van de ene speeltuin naar de andere. Maar ook in het centrum zelf zijn er heel wat speeltuinen. Spatten in het Sluispark, glijden in Park Belle-Vue of bengelen in het Bruulpark? Keuze genoeg! Bij regenweer kan je dan weer terecht in de binnenspeeltuin of in de kinderklimzaal van de Stordeur – meer dan de moeite waard om te ontdekken!

Buikje vol

Leuven is een walhalla voor foodies en in het uitgebreide aanbod vind je ook tal van restaurants waar je kinderen zich helemaal thuis zullen voelen. Frietjes zijn natuurlijk altijd een goed idee, maar er zijn ook veel andere mogelijkheden. Hou je van de klassieke keuken of mag het wat speelser? Blijf je liever in het centrum of nemen we je mee naar een unieke locatie vlak achter het station? Inspiratie vind je in de blog met eetadresjes voor gezinnen met (jonge) kinderen.

De ogen de kost gegeven, moe gespeeld en buikje lekker vol gegeten?

Tijd voor bed dan. Ontdek de leukste familiehotels en plan meteen je weekendje Leuven!

Categorieën