Markten in Leuven die je moet bezocht hebben

Een bezoekje aan de lokale markten mag absoluut niet ontbreken als je op reis bent. Vaak vind je er unieke streekproducten en misschien zelfs iets waar je niet echt naar op zoek was, maar dat je wel graag mee naar huis wilt nemen. Op de markt krijg je de kans om de mensen van de stad en hun specialiteiten te leren kennen. Als je de volgende keer in Leuven bent, ga dan zeker eens langs op deze markten:

15 July 2022

Bloemenmarkt op donderdag

In de Brusselsestraat vind je van 13.00 tot 18.00 uur bloemen- en plantenkraampjes met een groot assortiment aan producten. Een boeket prachtige bloemen mee naar huis nemen, zit er misschien niet in, maar loop zeker eens langs de kraampjes. Ze zullen je dag meteen opfleuren. Hou de volgende keer dat je in de Brusselsestraat bent even halt om aan de rozen te ruiken en de prachtige bloemstukken te bewonderen.

Deze markt ligt vlak naast de Grote Markt, waar je het stadhuis van Leuven en de Sint-Pieterskerk kunt terugvinden. Als je de markt voor bekeken houdt, spring dan eens binnen in deze iconische gebouwen voor een rondleiding! Reserveer je plekje wel op voorhand.

De grote Vrijdagmarkt: voor ieder wat wils

De Vrijdagmarkt wordt gehouden op het Mgr. Ladeuzeplein & het H. Hooverplein van 7:00 tot 13:00 uur, vlak langs de Universiteitsbibliotheek. Dit is één van de grootste markten in Leuven, waar je allerlei kramen kunt afschuimen. Je kunt er brood, gebak, kledij, kaas, hummus, kip aan ‘t spit, vis, vlees, bloemen en nog veel meer kopen.

Wat de markt zo bijzonder maakt, zijn de enorme foodtrucks, die je op geen enkele andere markt zult tegenkomen. Wat moet je je daarbij voorstellen? Grote busjes die langs de zijkant opengaan, vol snoep, vis, brood, kip aan ‘t spit en nog veel meer. Er is voor ieder wat wils op deze markt en het is dus zeker de moeite waard om even een bezoekje te brengen wanneer je in Leuven bent.

Onze tip? Koop wat lekkers op de markt en trek naar het Sint-Donatuspark (op 2 minuten lopen van de markt) of kies uit een van deze andere groene plekjes in de buurt voor een heerlijke picknick. Doe wat echte locals doen en ga lunchen in het park waar gezinnen op het gazon spelen en studenten de zon opzoeken.
Waarom combineer je je marktbezoek niet met een rondleiding in de Universiteitsbibliotheek? Je komt er niet alleen meer te weten over het rijke verleden van dit gebouw, maar krijgt er ook een panoramisch uitzicht over de hele markt en de stad Leuven.

Artisanale en antiekmarkt op zaterdag

De Zaterdagmarkt wordt gehouden op de Brusselsestraat en in de zijstraten van 9:00 tot 18:00 uur. Het bijzondere aan deze markt is dat je er de kleinere specialiteiten terugvindt, zoals gedroogde vleeswaren, kaas, paddenstoelen en nog veel meer. Op deze markt vind je ook elke week ander antiek. Deze markt is een prachtige plek om te lunchen of een kleine hap te eten.

Camping Flamingo: Ga naar huis met een lokaal souvenir

Hal 5 is één van de verborgen pareltjes van Leuven. Eén keer per maand wordt in Hal 5 een grote markt georganiseerd, Camping Flamingo. Je kunt het zien als een ‘urban’ garageverkoop en creatieve markt. Je vindt hier kledij, boeken, kaarsen en andere snuisterijen die het perfecte souvenir zijn om mee naar huis te nemen. Surf zeker eens naar de Facebookpagina van Hal 5 om te ontdekken wanneer de volgende markt wordt gehouden, want er is er maar één per maand.

Als je wat honger krijgt terwijl je de markt afschuimt, kun je in Hal 5 ook terecht voor fantastische eetconcepten. Bestel een pizza bij Antico, een falafel bij Falafel Habibi of een drankje bij de bar van Hal 5. Er is buiten genoeg zitplaats om tijdens het eten te genieten van de frisse lucht van Leuven.

Plan een weekendje weg in Leuven

Er is zo veel te doen en te zien in Leuven. Denk er dus eens over na om een paar dagen te blijven overnachten. Bezoek alle markten en de belangrijkste bezienswaardigheden voor een weekend om nooit te vergeten. We verwelkomen je graag in Leuven!

Categories