Leuven in de herfst

De herfst in Leuven is oogverblindend. Een aangename temperatuur, levendige herfstkleuren en de universiteit die weer volop aan de gang is: ze zijn het perfecte recept voor een bruisende, creatieve stad. Maak een wandeling door onze historische kasseistraten en adem de frisse herfstlucht in. Je zult niet teleurgesteld zijn!

Heb je wat inspiratie nodig voor de herfst in Leuven? Wij zetten wat tips op een rijtje! Ideeën voor herfstactiviteiten in Leuven:

By
Rebecca Rose Poulsen
1 September 2022
  • Maak een fietstocht langs het kanaal van Leuven

Zoals je al hebt kunnen lezen, is de temperatuur in Leuven nog aangenaam tijdens de herfst. Neem dus de fiets en maak een tocht langs het Leuvense kanaal om wat frisse lucht te krijgen en te genieten van de veranderende kleuren van het seizoen. Het kanaal van Leuven wordt omringd door hoge bomen die hun levendige kleuren tonen tijdens de herfst.

Na een mooie fietstocht kun je even halt houden in Madmums Cafe voor een warme kop koffie en een heerlijk gebakje in de Vaartkom, vlakbij het kanaal van Leuven. Je vindt het café in de Vaartkom 33, 3000 Leuven.

  • Bezoek de brouwerij Stella Artois

Er gaat niets boven de heerlijke geur van mout in de herfst die uit de brouwerij van Stella Artois komt. Leuven heeft het geluk de thuisbasis te zijn van dé eerste brouwerij van Stella Artois, waar je ook een bezoek aan kunt brengen. De rondleidingen vinden plaats op zaterdag om 15.00 uur en zijn in het Engels. Reserveer vooraf je plekje voor deze geweldige ervaring. Tijdens de rondleiding kom je alles te weten over het brouwproces en krijg je zelfs de kans om het bier te proeven!

  • Bezoek aan het Arenbergkasteel

Ga terug in de tijd in het beroemde Arenbergkasteel. Dit historische gebouw maakt deel uit van de campus KU Leuven en wordt tijdens de herfst overstelpt door studenten. De herfstperiode is het perfecte moment om het kasteel en het groene domein eromheen te bezoeken en de herfstkleuren te zien veranderen.

Kindvriendelijke activiteiten in de herfst

  • Wandeling door de Abdij van Park

Een gezinsuitje naar de Abdij van Park is een absolute aanrader, want het is één van de mooiste bezienswaardigheden van Leuven in de herfst. Maak een wandeling door de historische Abdij die al sinds de 12e eeuw onaangeraakt is.

Er is een heel gemakkelijke en kindvriendelijke wandeling rond het meer die ongeveer 30 minuten duurt. Je kunt die ook met de buggy volgen. Neem dus het hele gezin mee! De vele bomen en vogels creëren de perfecte herfstwandeling vol knisperende bladeren en herfstkleuren.

Voor kinderen van 6 tot 10 jaar is er een toffe speurtocht waaraan ze kunnen deelnemen. Reserveer je tickets bij het onthaal van de Abdij van Park. Deze activiteit is gratis voor het hele gezin!

Hoe geraak je bij de Abdij van Park?

De Abdij van Park ligt op ongeveer 10 minuten fietsen van het centrum van de stad. Je kunt heel eenvoudig een fiets huren in Leuven. De fiets is echt ideaal om de stad te verkennen. Als je liever met het openbaar vervoer naar de Abdij gaat, is dat ook een heel eenvoudige optie. Klik hier om te zien welke bussen naar de Abdij gaan.

Bonustip: bezoek de Abdijwinkel en koop er wat Leuvense streekproducten die ter plaatse worden gemaakt. Je kunt kiezen uit een assortiment aan heerlijke gebakjes en brood, bier, kaas van de Abdijkoeien en nog veel meer! Een perfecte herfstdag in Leuven dus.
  • Streetart op eigen houtje

Over de hele stad Leuven vind je heel wat prachtige streetart. Een mooie herfstdag is het uitgelezen moment om zelf op tocht te gaan langs de vele streetart! Onze tip? Download de gratis Street Art Cities-app voor een volledig overzicht van alle streetart met informatie over de kunstenaar en het kunstwerk. Neem een foto met het gezin voor je favoriete kunstwerk en tag zeker #visitleuven in je bericht op je sociale media zodat wij je foto’s kunnen zien!

  • Activiteitenkalender

Elke maand publiceert Leuven een nieuwe kalender met een overzicht van de toekomstige activiteiten in de stad. Hou die zeker bij de hand tijdens je bezoek aan Leuven. Misschien zijn er wel voorstellingen of evenementen die jou interesseren! Je kunt de kalender ook ophalen in ons bezoekerscentrum waar onze medewerkers je tal van tips kunnen geven over kindvriendelijke activiteiten en hotspots.

Ontdek ook

Categories
¿Hay algo incorrecto o poco claro en este sitio web? ¡Avísanos!