Leuven voor muziekliefhebbers

Leuven ademt muziek. Er zijn fijne concertzalen en authentieke muziekwinkels. Maar je kan ook genieten van de niche muziekfestivals voor liefhebbers van jazz tot polyfonie.

By
Leen Tyrions
4 April 2022

Het Depot, STUK & 30CC

Wil je een concertje meepikken? Leuven heeft heel wat fijne concertzalen. Het Depot is een middelgrote muziektempel en biedt plaats aan 960 personen. Hier startten onder meer Milow en Selah Sue die nu internationale toppers zijn.

Voor eerder alternatieve concerten kan je naar STUK, terwijl cultuurcentrum cultuurcentrum 30CC allerlei muziekgenres voorschotelt.

Tip! In de buurt van deze zalen vind je gezellige logies. Een goede nachtrust na een concert klinkt als muziek in de oren, toch?

Bilbo Records & Sax

Op het Ladeuzeplein vind je Bilbo, een onafhankelijke platenzaak, waar je een ruim aanbod hebt aan CDs en vinyl. Onweerstaanbaar voor de echte melomaan.

Eerder geïnteresseerd in wereldmuziek, spring dan eens binnen bij Sax. Met een ruim aanbod tweedehands CDs en vinyl.

Alamire Foundation & Passie van de Stemmen

Op de site van Abdij Van Park huist de Alamire Foundation, het studiecentrum van de middeleeuwse muziek in de Lage Landen. Tijdens het jaarlijkse festival Passie van de Stemmen kan je genieten van hemelse polyfonie van topniveau.

Leuven Jazz

Leuven Jazz is het Leuvense jazzfestival en vindt plaats in de paasperiode. Het serveert absolute topnamen en aanstormend talent. Naast concerten staan er onder meer ook jazzfilms, circus en familievoorstellingen op het menu. Je beleeft het festival in de bekende concertzalen, maar ook op nieuwe urban plekken, in cafés en studentenkoten, in filmzalen en huiskamers.

Passie van de Stemmen | Alamire Foundation