Tips voor een nazomers weekend in Leuven

Leuven is bij velen vooral bekend als de thuisstad van Stella Artois en als oudste universiteit van België. Maar deze gezellige stad aan de Dijle heeft zoveel meer te bieden. Fan van historische gebouwen, wandelen in het groen of heerlijk lang tafelen? In Leuven kan het allemaal. In deze blog geven we je enkele tips voor een nazomers bezoek.

16 augustus 2023

Drink een fris pintje op één van de vele terrasjes

Wie Leuven zegt, zegt bier. Aan gezellige terrasjes voor een fris pintje geen gebrek in deze stad. Geniet van de zomerse drukte op de Oude Markt, die zijn bijnaam ‘de langste toog’ niet gestolen heeft, of bewonder het mooie stadhuis vanop één van de terrassen op de Grote Markt. Echte bierliefhebbers kunnen hun hartje ophalen in rasechte biercafés, zoals Café Belge of De Blauwe Kater.

Ontdek de stad te voet

In Leuven liggen heel wat bezienswaardigheden op een steenworp van elkaar. Niets leuker dus dan op een zomerse dag je makkelijke schoenen aan te trekken en de stad te voet te doorkruisen. Op onze website vind je tal van uitgestippelde wandelingen. Zo vind je er een route die je langs de highlights van Leuven leidt. Of heb je meer interesse in een verrassende streetart-wandeling? In Leuven vind je de unieke vibe van een grootstad, maar dan op mensenmaat.

Geniet van het mooiste uitzicht

Eén van de trekpleisters van Leuven is ongetwijfeld de universiteitsbibliotheek op het Ladeuzeplein. De bibliotheek zelf is imposant, maar wie de stad eens van een andere kant wil bekijken, kan ook de toren van het gebouw beklimmen. Tijdens de klim kom je alles te weten over de unieke geschiedenis van het gebouw. Het zicht van op de toren is adembenemend en de klim meer dan waard.

Ga prinselijk picknicken

Leuven telt tal van mooie picknickplekken, maar wie graag op adellijke wijze een hapje eet, kan terecht in de tuin van het Arenberg-kasteel in Heverlee. Dit kasteel voert je terug naar lang vervlogen tijden. Geen wonder dat dit een populaire locatie voor huwelijksaanzoeken is! Na de lunch nodigt het domein je uit voor een aangename wandeling in het groen. De paden langs de sportvelden van de KU Leuven voeren je, langs het Groot Begijnhof, zo weer het centrum in.

Ontdek de vernieuwde Vaartkom

Leuven is een mix van oud en nieuw, van geschiedenis en innovatie – en dat zie je ook aan de architectuur. De historische gebouwen en universiteitscolleges worden afgewisseld met unieke en duurzame nieuwe projecten. Eén van de wijken die recent een metamorfose onderging, is de buurt rond de Vaartkom. Ontdek hoe de oude gebouwen van Stella Artois een nieuwe bestemming kregen en pik wat zonnestralen mee tussen de Leuvenaars in het gezellige Sluispark. Drink een latte aan de rand van het water of geniet van een lekker ijsje op de ijsjesboot die iets verder op de Vaart aangemeerd ligt.

Spring op de fiets

In Leuven is de fietser koning. In het centrum werden heel wat straten omgevormd tot fietsstraten en aan fietsenparkings geen gebrek. Je snel van A naar B begeven, kan dus veilig op twee wielen. Maar ook voor wie graag meer in de natuur fietst, is Leuven de ideale uitvalsbasis. Vanuit de stad vertrek je zo op een tocht langs de lokale brouwerijen of de mooie abdijen in de omgeving.

Maak er een weekendje van

Boek hier je overnachting

Wielrennen in Vlaams-Brabant
Sven Nys Route

Ontdek ook

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.