Ontdek de beste ijsjesbars in Leuven

België is dan wel wereldberoemd om zijn wafels, bier en chocolade, maar ook de kwaliteit van het roomijs in Leuven is ronduit fenomenaal. We maken je dan ook graag wegwijs in het aanbod aan verfrissende lekkernijen met een overzicht van onze favoriete adresjes!

Door
Rebecca Rose Poulsen
11 mei 2022

Coupe Matadi

Geen betere keuze dan Coupe Matadi voor heerlijk roomijs op een unieke locatie. Wat deze zaak bijzonder maakt? Hier geniet je van je ijsje op een oud vrachtschip in de Leuvense vaart! Coupe Matadi hecht bovendien het grootste belang aan natuurlijke ingrediënten voor zijn roomijs, zodat je er eigenlijk alleen goede keuzes kunt maken. Wij raden alvast Bolleke Boat aan, een creatie met de kleuren en smaken van België! Coupe Matadi biedt trouwens ook veganistische en zuivelvrije opties aan.

Coupe Matadi • Kolonel Begaultlaan 7, 3000 Leuven

Decadenza Gelateria

Deze ijsjeszaak op het beroemde Monseigneur Ladeuzeplein heeft zowat elke klassieke smaak om uit te kiezen. De openingsuren veranderen afhankelijk van het weer, dus neem zeker even een kijkje op hun Facebook-pagina als je de zaak een bezoekje wilt brengen. Smullen van je ijsje kan hier met uitzicht op de prachtige universiteitsbibliotheek van Leuven. Op zaterdag biedt Decadenza Gelateria trouwens tweewekelijks ook zuivelvrije en suikervrije opties aan.

Decadenza Gelateria • Monseigneur Ladeuzeplein 4, 3000 Leuven
Nanja Massy op de Grote Markt

't Galetje

Voor deze ijsjeszaak staat altijd een lange wachtrij en dat belooft natuurlijk veel goeds! De keuze aan smaken is zo groot dat één bezoekje vast niet volstaat. ‘t Galetje is enkel tijdens de zomermaanden open en bevindt zich in de Tiensestraat, de nieuwe hotspot voor foodies in Leuven. Neem een kijkje op de Facebook-pagina om te zien wat de smaak van de maand is!

‘t Galetje • Tiensestraat 44 & Kortestraat 12, 3000 Leuven

Met de zomerse charme in de stad is de kans groot dat je (te) lang blijft plakken... Geen nood! Leuven heeft een ruim aanbod aan logies waar je je meteen thuis voelt.

Boek hier je overnachting

Ijsjesbar Decadenza Gelateria
Mgr. Ladeuzeplein