Brouwerijen rond Leuven

Niet alleen in het centrum van Leuven kan je bier beleven. Ook buiten de stad kan je op ontdekking. De volgende 4 brouwerijen liggen op fietsafstand van het centrum en kan je wekelijks op vaste momenten bezoeken. Je krijgt er uitleg over het brouwproces én kan er uiteraard ook proeven.

Door
Leen Tyrions
21 april 2022

Brouwer Marc Andries houdt ervan om te experimenteren. ‘Want bier is meer dan een pilsje of de klassieke tripel’, zegt hij. Wat dacht je van een X-Mas Spicy, met een toets van speculooskruiden? Of een rokerige Smokin’ Elder? Of zijn reeks van heerlijk lichte aperitiefbieren?

Als er één familie iets van bieren kent, is het wel familie Delvaux. Vader Freddy Delvaux is ‘bierprofessor’ en dé smaakexpert van België als het over bier gaat. En zijn zoon Filip volgde in zijn voetstappen. In 2013 heropenden ze de oude Brouwerij De Kroon met een gezellige brasserie erbij. Naast het brouwen doen ze ook nog steeds aan baanbrekend bieronderzoek.

Vader en zonen Janssens brouwen bier met hop en gerst van eigen teelt. Op die manier zijn ze het eerste circulaire productieproces van België. Het verhaal van het bier, van op 't veld tot in het glas, doen ze met plezier uit de doeken in hun sfeervolle proeflokaal. Verwacht je aan baanbrekende smaak-innovaties in een informele sfeer. Meer informatie en reserveren?

De Coureur is de nieuwste brouwerijaanwinst van Leuven. Brouwers Bart & Ine brouwen energieke, dappere en krachtige bieren, net zoals de leiders in de koers. Naast een aantal vaste bieren komt elk maand een ander bier op tap.

De enige manier om te genieten van een smaakvolle Coureur pint is vers getapt aan de toog achteraan in de brouwerij zelf. Bij de Coureur vind je trouwens ook een heerlijk huisgemaakte frisdrank. Welkom om bij een verse pint je eigen boterhammen op te eten of iets lekkers te laten leveren.

Boek je bezoek

Categorieën