Biertours

Voor bierliefhebbers is Leuven een waar wonderland. Degusteer de lekkerste lokale bieren op houtje of met een gids, tijdens een wandeling of fietstocht door de stad.

Leuven Beer Adventure

Terrasje doen op de Oude Markt

Zin in een bijzondere bierbeleving? Met de wandel- en fietsroute van Leuven Beer Adventure ontdek je niet alleen de mooiste straatjes en landschappen, maar passeer je ook bij enkele van de beste brouwerijen en biercafés. Met het Leuven Beer Adventure Smaakticket op zak, proef je onderweg van lokale bieren en smaken.

Meer informatie

Leuven van 't Vat

Leuven is ‘the place to be(er)’ en dat ontdek je op deze wandelende proeverij.
In de beste biercafés proef je telkens een ander streekbier en leer je wat er zo bijzonder aan is. Smaakpapillen in de aanslag!

Leuven Leisure
Vrijdag: 20:00 • Zaterdag: 14:00
Duur: 2,5 uur
Start: Leuven Leisure (Boekhandelstraat 1, aan de Grote Markt)
Met biersommelier/zytholoog
Meer informatie & tickets

Biertour: abdijen & brouwerijen

Bier staat voorop, zowel bij de brouwerijen als de 4 prachtige abdijen die je tegenkomt. Onderweg enkele proevertjes in een huisbrouwerij.

Cities by Bike
Zondag: 10:00
Start: J.P. Minckelerstraat 98
Meer informatie & tickets

Leuven BeerWalk

Ontdek het charmante, aan de Dijle gelegen, stadscentrum van Leuven in drie uur. Leer bier proeven met een gids die je verborgen cafés en vergeten kleine brouwerijen laat zien. Prijs inclusief vijf degustaties. Als aandenken krijg je een officieel BeerWalk proefglas mee naar huis.

BeerWalk
Vanaf 10 personen: privé proeverij met gids
6 personen of minder: publieke proeverij met gids
Taal: Nederlands, Engels of Frans
Meer informatie & tickets

Bierhoppen in Leuven

Op eigen houtje

Klaar voor een tocht langs authentieke volkskroegen, eigentijdse biercafés, historische plaatsen en brouwerijen? Met toffe bierweetjes en stevige toogverhalen?

Met deze route ontdek je op eigen houtje - te voet, met de fiets of step - de beroemde bier- en brouwgeschiedenis van Leuven.

Gratis digitale rondleiding via Google Maps

Ontdek ook

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.