Sint-Pieterskerk & Dieric Bouts

Tussen hemel en aarde. Beleef Bouts

Wil je graag samen met een gids het verhaal van de Sint-Pieterskerk en haar kunstschatten ontdekken? Reserveer dan een rondleiding. In 90 minuten ontdek je niet enkel de rijke geschiedenis van de kerk en de topstukken van Dieric Bouts, ook het verhaal achter de schermen komt aan bod.

Info & reservatie: M Leuven

Leuven door de ogen van Dieric Bouts

Bouts was de stadsschilder van Leuven op het moment dat de stad een gigantische stedelijke vernieuwing doormaakte. Hoe was het voor een jonge man uit Haarlem om in deze stad te leven? Waar woonde en werkte hij, wie waren zijn opdrachtgevers, waar vond hij inspiratie, hoe zag zijn atelier eruit? Wandel met ons mee in de voetsporen van Bouts en bekijk Leuven door zijn ogen.

Info & reservatie: Leuven+

Parels van de gotiek: bezoek de Sint-Pieterskerk & het stadhuis

De Grote Markt van Leuven is één van de mooiste pleinen van het land. Je kunt de twee iconische gebouwen die haar sieren, ook bezoeken. Onder de deskundige uitleg van een van onze gidsen, bezoek je de volledig gerestaureerde Sint-Pieterskerk stadhuis. Je ontdekt de geweldige verhalen achter deze schitterende gevels.

Info & reservatie: Leuven Leisure

Leuven in de schijnwerpers

Vijf ‘must sees’ moet je afvinken in Leuven. Deze wandeling start en eindigt op de Grote Markt en bezoekt vier van die hoogtepunten aan met UNESCO-site Groot Begijnhof, Grote Markt en Oude Markt, Universiteitsbibliotheek; stuk voor stuk prachtige plekjes die we linken aan bekende Leuvenaars of wereldberoemde personen van vroeger én nu!

Info & reservatie: Leuven Inside Out

Ontdek ook

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.