Wintertijd Leuven

Nergens beter om de koudste dagen van het jaar door te brengen, dan in de gezelligheid van de Leuvense binnenstad en kerstmarkt. 'Wintertijd' staat elk jaar garant voor een warm programma om volop van te genieten. Met een sfeervolle wintertuin, kerstmarktplezier, concerten in de stad en het feeërieke Begijnhof bij kaarslicht.

Gezellige kerstmarkt in hartje Leuven

Slenter langs de vele kraampjes van de kerstmarkt, een van de oudste kerstmarkten van het land. Een maand lang stallen meer dan 170 standen iedere dag hun lekkere en mooie koopwaar uit. Ieder jaar staat een gastland centraal met typische, traditionele producten. Verwacht je aan: ambachtelijke kerstcadeaus, culinaire verrassingen en regelmatig muziekoptredens. Gezelligheid troef, pal in het centrum van Leuven. Ideaal om te genieten van een bijzondere citytrip in de winterperiode.  

  • Herbert Hooverplein § Mgr. Ladeuzeplein

Warme winterklanken

Terwijl de kerstdrukte buiten blijft, vult de Sint-Pieterskerk zich met zachte klassieke muziek. Het is bijzonder om een concert bij te wonen in deze historische kerk. De concerten zijn voor iedereen een heuse traktatie. Luister naar de mooie melodieën van een klassiek ensemble in een prachtige decor. 
 

Winterwandelingen

Kom wandelen door de historische straten van Leuven en tegelijkertijd de eindejaarssfeer opsnuiven. Je ziet de mooiste plekken van de stad in een winters landschap. Met verwarmende verhalen van de gids én een gezellige afsluiter.

Een heel bijzondere ervaring is het 'Groot Begijnhof bij kaarslicht'. Eén avond per jaar wordt deze fantastische plek gehuld in stemmig kaarslicht. Duizenden kaarsjes verlichten de straatjes en pleintjes van dit middeleeuws stadje in de stad. Een sprookjesachtige sfeer om bij weg te dromen. 

  • Groot Begijnhof bij kaarslicht: december 2021

 

Sprookjesachtige wintertuin

Tijdens de maand december wordt de Grote Markt omgetoverd in een heuse wintertuin. De straatkeien maken plaats voor een afwisselend decor van winters groen, waarvan het ontwerp werd gebaseerd op een Engelse landschapstuin. In deze groene oase nip je van een heerlijk warme chocolademelk of glühwein. De wintertuin ligt bovendien in de schaduw van het prachtig verlichte Stadhuis

  • Grote Markt

Praktisch

  • December 2021
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.