Winkelstraten

Shoppen in Leuven dat is verwelkomd worden door gepassioneerde eigenaars. Unieke winkels in gezellige, autovrije winkelstraten. En uiteraard op elke hoek een gezellige koffiebar of lunchplek. Ontdek waar je moet zijn.

Bondgenotenlaan

De Leuvense ‘statige laan’ is precies 1 kilometer lang en biedt de shopper een aparte winkelbeleving. In deze stijlvolle, levendige winkelstraat vind je ketenzaken, kleurrijke cafés én exclusieve kleding- en decoratiewinkels.

Diestsestraat

Van centrum tot Louis Melsenstraat

Dit gedeelte van de Diestsestraat is de absolute topwinkellocatie van Leuven. De funshopper vindt er zijn gading in de vele filialen van grote winkelketens.

Van Louis Melsenstraat tot station

Dit is de toegangspoort tot het shoppinggebied, helemaal vernieuwd. Je vindt er een ruim aanbod van snuisterwinkeltjes.

Parijsstraat

Deze straat zit vol originele zaakjes. Van vrolijke retrojurkjes en vintage lampen tot sierlijke juwelen en stijlvolle kledij.

Mechelsestraat en Vismarkt

Hier vind je een smeltkroes van speciaalzaken. Mode, voeding, interieur, bars en restaurants gaan er hand in hand. Bij uitstek de winkelstraat waar je steeds persoonlijk verwelkomd wordt door de shopeigenaar en een uitstekende service krijgt. Hier vind je geen ketenwinkels, maar wel véél sfeer en gezelligheid.

Brusselsestraat

Gezellige shoppingplek, een brede straat met een mix van ketens en meer exclusieve winkels.

Shoppingplan

Ga je graag op stap met een kaartje? Download het shoppingplan.

Downloads
Shoppingplan(pdf, 4.68 MB)

Stadskantoor
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.