Winkelstraten

Shoppen in Leuven dat is verwelkomd worden door gepassioneerde eigenaars. Unieke winkels in gezellige, autovrije winkelstraten. En uiteraard op elke hoek een gezellige koffiebar of lunchplek. Ontdek waar je moet zijn.

Bondgenotenlaan en Diestsestraat

Stap vanaf het station via het Martelarenplein de stad in langs de Bondgenotenlaan of de Diestsestraat. Hier vind je een ruim aanbod van hippe tweedehandswinkels, duurzame winkelconcepten, kleine en grote starters ...

Verder naar het centrum vind je de exclusievere mode- en decoratiewinkels. Spot jij de typische kleurrijke volkscafés tussenin?

Diestsestraat

Parijsstraat en Pensstraat

Wat een toffe straatjes, grenzend aan de Oude Markt! Laat je verleiden door de mix van cafés, wereldkeukenadresjes (van ontbijt tot avondmaal) en winkels met eigen nichespecialiteiten.

Mechelsestraat en Vismarkt

De Belgisch kampioen oestersteken, een taxidermist, een van de beste chocolatiers van het land, de oudste schoenenwinkel van het land … wat je allemaal vindt in deze plezante winkelbuurt! Het aanbod van kleinere handelszaken, bars en restaurants is uniek. Bij uitstek de winkelstraat waar de shopeigenaar je altijd persoonlijk verwelkomt en je trakteert op een uitstekende service.

Brusselsestraat

Deze wandelstraat verbindt de Grote Markt met de Dijle en onthaalt je met een gevarieerd aanbod van winkels. Van olijfolie tot nachtkledij, van modewinkels en Aziatische winkels tot koffiebars.

Tip: mis vooral de markt op zaterdag niet.

Shoppingplan

Ga je graag op stap met een kaartje? Download het shoppingplan.

Downloads
Shoppingplan(pdf, 7.76 MB)
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.