Wat mag je niet vergeten bij een bezoek aan Leuven?

Trip naar Leuven geboekt? Perfect! Wat mag je zeker niet vergeten als je naar onze stad komt? Hieronder een korte checklist.

Bedankt om je Covid Safe Ticket te tonen in musea, concertzalen, horeca, het stadhuis & alle andere binnenactiviteiten en je mondmasker te dragen
copyright Karl Bruninx
  • 1. Goede stapschoenen

Leuven is een kleine stad. Alles bevindt zich op wandelafstand. Ideaal dus om al kuierend of wandelend te ontdekken. Spaar je voeten en trek makkelijke stapschoenen aan. Die kan je 's avonds omruilen voor een comfortabel alternatief wanneer je een stapje in het uitgangsleven zet.

 

  • 2. Mondmasker

We hadden het liever anders, maar zolang COVID-19 in het land is, heb je best een mondmasker bij de hand. Op sommige plaatsen is het dragen van een mondmasker verplicht, op andere locaties is het sterk aanbevolen. De signalisatie in de stad helpt je hierbij.

 

  • 3. Stadsplan

Het stadsplan van Leuven: de ideale gids tijdens jouw ontdekkingstocht in Leuven! Ontdek pittoreske plaatsen, rustige uithoekjes, toffe eetplekken en nog veel meer. Wist je trouwens dat je dit gratis kan ophalen aan het onthaal van Visit Leuven?

 

  • 4. Tickets fietstochten

Wil je ook de omgeving van Leuven ontdekken? Dan is de fiets jouw oplossing. Je kan alleen of met een gids op stap. Online boeken op voorhand is de boodschap.

 

  • 5. Drinkfles

Leuven is een duurzame bestemming. We doen er alles aan om de ecologische voetafdruk van de stad te verlagen. Door bijvoorbeeld in te zetten op natuurlijke energiebronnen. Ook jij als bezoeker kan daaraan bijdragen door plastic flesjes of blokjes te vermijden en je hervulbare drankfles mee te brengen.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.