Tips van locals

Tips die je inspireren van zij die het kunnen weten

 

6x favoriete adresjes in Leuven

volgens cafébaas Gie

Iedereen kent Gie in Leuven. Zoals hij zelf zegt is hij ‘gebeten door de horecamicrobe’. Hij weet perfect wat de Leuvenaar wilt: ‘echte Stella en goeie koffie. Da’s de basis.’ En als ’t van hem afhangt serveert hij die tot hij er bij neervalt.

Meer lezen

9x hotspots voor een duurzaam bezoek 

volgens local Hélène

Leuven is één van de meest groene en duurzame steden van Europa! Deze bevestiging kreeg de stad met de titel van European Green Leaf 2018. Een Europese erkenning voor al haar inspanningen op vlak van duurzaamheid en leefbaarheid. Hoog tijd voor een duurzaam bezoek aan Leuven dus! Deze 9 hotspots mag je zeker niet missen.

Meer lezen

11x favoriete adresjes in Leuven

volgens taxidermist Jeroen

Jeroen Lemaitre is gepassioneerd door taxidermie, het opzetten van dieren en insecten. In 2014 besloot hij anderen te inspireren met unieke creaties en koos hij voor een eigen zaak in Leuven. Hij vindt het geweldig als zijn creaties een wauw-effect oproepen bij voorbijgangers en klanten.

Meer lezen

10x Leuven met kinderen

volgens local Elke

Voor wie dacht dat Leuven alleen maar een studentenstad was, volgen hieronder 9 redenen waarom Leuven zeker een bezoekje waard is met de kinderen!

Meer lezen

10x favoriete adresjes in Leuven

volgens rebel Jochem

Jochem Daelman is één van de stichtende leden van Onkruid. Een studio die expertise in architectuur, marketing, muziek en cultuur combineert om creatieve interventies te doen in steden. In Leuven organiseren ze onder meer het tweejaarlijkse and&festival.

Meer lezen

9x favoriete adresjes in Leuven

volgens kunstenaar Pieter

Pieter Janssen is een Leuvense kunstenaar die vooral werkt als scenograaf, decorbouwer en sculpteur voor filmwereld, theater en musea. Pieter heeft zijn atelier in de Leuvense Vaartkom. Daar leeft hij in zijn eigen fantasiewereld. Als hij buiten stapt laat hij zich graag inspireren door de bruisende buurt.

Meer lezen

7x nieuwe koffiebars in Leuven

volgens About Something Around

Net zoals vele andere Leuvenaars, houden wij van ons dagelijks kopje koffie! De meeste ochtenden drinken wij een tasje aan onze bureau op het werk of thuis aan de keukentafel, maar tijdens onze vrije tijd zijn we niet weg te slaan bij de fantastische koffiehuisjes die Leuven te bieden heeft. 

Meer lezen

6x romantiek in Leuven

volgens onze Facebookfans

Februari is de meest romantische maand van ’t jaar. Maar je kan de romantiek ook de rest van het jaar opsnuiven.
Onze Facebookfans geven volgende tips voor een vurig bezoek aan Leuven.

Meer lezen

7x favoriete adresjes in Leuven

volgens bakker Linde

Linde is eigenaar van bakkerij Korst in HAL 5. Ze heeft een hele eigen visie op brood en voeding in het algemeen. Met Korst gaat ze op zoek naar een nieuwe formule voor een eeuwenoude stiel. Haar bakkerij ligt niet toevallig in Leuven.

Meer lezen

4x sporten in openlucht

volgens local Tom

Je kan bij mooi weer op heel wat plekken gratis sporten. Local Tom heeft er alvast 4 voor je geselecteerd. Sportkleren aan en uitgerukt!

Meer lezen

14x favoriete adresjes in Leuven

volgens kunstenaar Hans

Kunstenaar en letterschilder Hans Geyens beschouwt de stad altijd als zijn speeltuin. Hij doet niet liever dan er doorheen dwalen op zoek naar inspiratie. In Leuven houdt hij van de mix van geschiedenis en het hedendaagse. 

Meer lezen

7x fietsen in Leuven

volgens fietskoerier Dirk

Leuven is een èchte fietsstad, horen we vaak van bezoekers. Ze zijn verbaasd over de drommen studenten die de straten van de binnenstad innemen en de bewoners die per fiets naar school of werk trappen. Het is ook écht fijn fietsen in Leuven, vertellen ze ons. 

Meer lezen

5x lunchen in Leuven

volgens Julie Badisco

Leuven is een fantastische plek om te bezoeken, die zich dankzij haar compacte centrum gemakkelijk te voet laat verkennen. Maar van al dat wandelen krijg je honger, niet? Om je drang naar voedsel te kunnen stillen toon ik je mijn 7 favoriete lunchplekken in Leuven, zodat je weet waarheen in geval van acute honger.

Meer lezen

25x shoppen in Leuven op zondag

volgens local Tine

Shoppen op zondag? Absoluut! Je start natuurlijk met een smakelijk ontbijt, brunch of lunch. Bourgondiërs kunnen alvast bij Tafelrond op de Grote Markt aanschuiven voor een uitgebreid brunchbuffet van 11:00 tot 14:00... 

Meer lezen

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.