Thematische tips van locals

Op deze pagina vind je tips over thema’s zoals sport, ‘op stap met kinderen’ of nieuwe koffiebars. Krijg je liever tips van een local zoals jij? Ontmoet hen dan op deze pagina.

Leuven like a local

Niemand kent Leuven beter dan de Leuvenaars zelf. De verborgen pleintjes, hipste winkels en leukste terrassen. De beste gidsen van Leuven zijn gewoon haar inwoners. Laat je hier inspireren door Leuvenaars met jouw smaak.

Laat je inspireren

7x schitterende street art in Leuven

volgens blogster Ann Vanderbergh (wANNderful)

Leuven is sinds april 2020 lid van Street Art Cities. En dat is eraan te merken! Er zijn zo veel fijne street art parels te ontdekken. Blogster Ann Vandenbergh van wANNderful selecteerde haar 7 favorieten.  

Meer lezen

5x lunchen in Leuven

volgens Julie Badisco

Blogger Julie Badisco

Leuven is een fantastische plek om te bezoeken, die zich dankzij haar compacte centrum gemakkelijk te voet laat verkennen. Maar van al dat wandelen krijg je honger, niet? Om je drang naar voedsel te kunnen stillen toon ik je mijn 7 favoriete lunchplekken in Leuven, zodat je weet waarheen in geval van acute honger.

Meer lezen

4 x Leuven voor muziekliefhebbers

Coronaproof optreden in Het Depot in Leuven

Leuven ademt muziek.  Er zijn fijne concertzalen en authentieke muziekwinkels. Maar je kan ook genieten van de niche muziekfestivals voor liefhebbers van jazz tot polyfonie.

Meer lezen

5x Leuven voor studenten

volgens studente Githa

Studenten, Leuven loopt er vol van. Je ontmoet deze tijdelijke inwoners op elke straathoek van de stad, op elk moment van de dag (en nacht). Maar waar eten ze? Waar spreken ze af met vrienden? Waar gaan ze shoppen? Ontdek het in deze blog. 

Meer lezen

9x hotspots voor een duurzaam bezoek 

volgens local Hélène

Local Hélène Pauwels

Leuven is één van de meest groene en duurzame steden van Europa! Deze bevestiging kreeg de stad met de titel van European Green Leaf 2018. Een Europese erkenning voor al haar inspanningen op vlak van duurzaamheid en leefbaarheid. Hoog tijd voor een duurzaam bezoek aan Leuven dus! Deze 9 hotspots mag je zeker niet missen.

Meer lezen

6x Leuven met kinderen

volgens local Elke

Blogger & local Elke van funmomlife

Voor wie dacht dat Leuven alleen maar een studentenstad was, volgen hieronder 6 redenen waarom Leuven zeker een bezoekje waard is met de kinderen!

Meer lezen

7x nieuwe koffiebars in Leuven

volgens About Something Around

Bloggers AboutSomethingAround

Net zoals vele andere Leuvenaars, houden wij van ons dagelijks kopje koffie! De meeste ochtenden drinken wij een tasje aan onze bureau op het werk of thuis aan de keukentafel, maar tijdens onze vrije tijd zijn we niet weg te slaan bij de fantastische koffiehuisjes die Leuven te bieden heeft. 

Meer lezen

6x romantiek in Leuven

volgens onze Facebookfans

Geniet van een romantische wandeling in het Groot Begijnhof

Februari is de meest romantische maand van ’t jaar. Maar je kan de romantiek ook de rest van het jaar opsnuiven.
Onze Facebookfans geven volgende tips voor een vurig bezoek aan Leuven.

Meer lezen

4x sporten in openlucht

volgens local Tom

Local Tom

Je kan bij mooi weer op heel wat plekken gratis sporten. Local Tom heeft er alvast 4 voor je geselecteerd. Sportkleren aan en uitgerukt!

Meer lezen

7x fietsen in Leuven

volgens fietskoerier Dirk

Fietskoerier Dirk aan Lettuce in de Tiensestraat

Leuven is een èchte fietsstad, horen we vaak van bezoekers. Ze zijn verbaasd over de drommen studenten die de straten van de binnenstad innemen en de bewoners die per fiets naar school of werk trappen. Het is ook écht fijn fietsen in Leuven, vertellen ze ons. 

Meer lezen

25x shoppen in Leuven op zondag

volgens local Tine

Local Tine

Shoppen op zondag? Absoluut! Je start natuurlijk met een smakelijk ontbijt, brunch of lunch. Bourgondiërs kunnen alvast bij Tafelrond op de Grote Markt aanschuiven voor een uitgebreid brunchbuffet van 11:00 tot 14:00... 

Meer lezen

Waaraan herken je een echte Leuvenaar?

Fietsers in de Naamsestraat ter hoogte van het Atrechtcollege

Benieuwd naar die locals? 
Kom er hier alles over te weten.

Meer lezen

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.