Passie van de Stemmen

Geniet van hemelse klanken tijdens dit polyfoniefestival van topniveau. Tijdens Passie van de stemmen brengen ensembles betoverende polyfonische muziekstukken opnieuw tot leven. 

Huelgas ensemble tijdens Passie van de Stemmen festival

Polyfonie: Vlaamse Meesters in muziek

Net als de Vlaamse Primitieven in de schilderkunst veroverden ook de componisten tijdens de Renaissance de hele wereld. Ze maakten naam met het componeren van meerstemmige muziek, de polyfonie.

Polyfonische muziek partituur

Prachtig meerstemmig

Bij polyfonische muziek zingen meerdere stemmen hun eigen melodie. Dat zorgt voor een complexe structuur in de muziek, maar ook voor een buitengewoon harmonieus geheel. Waar eerst een overheersende stem was, evolueerde de muziekstijl zo dat alle stemmen gelijkwaardig werden. De componisten leggen een enorme technische beheersing aan de dag, waarbij ze zorgen voor evenwichtige muzikale lijnen en een prachtige compositie van de stemmen.

Huelgas ensemble tijdens Passie van de Stemmen

Passie van de Stemmen festival

Elk jaar in mei worden topensembles uitgenodigd voor een optreden in Abdij van Park. Zij brengen oude muziek in een bijzondere interpretatie tijdens Passie van de Stemmen.

  • 29 april tot 9 mei 2021 in Abdij van Park (Leuven)
Digital Lab van Alamire Foundation

Alamire Foundation

In Leuven zorgt de Alamire Foundation voor een herwaardering van eeuwenoude polyfonische muziek door het interpreteren en digitaliseren van oude partituren. Oude muziekstukken worden nieuw leven ingeblazen en partituren opnieuw geïnterpreteerd. Zo wordt Vlaamse veelstemmige muziek beetje bij beetje herontdekt.