Coronavirus: informatie voor de toeristische sector

Coronavirus en de toeristische sector

De impact van het coronavirus laat zich voelen in de toeristische sector. Intussen zijn heel wat maatregelen van kracht om de verspreiding van het virus af te remmen. Om een antwoord te bieden op de vragen vanuit de toeristische sector, bundelde Toerisme Vlaanderen de meestgestelde vragen en antwoorden. Op hun website vind je als toeristische partner ook een overzicht van steunmaatregelen voor de toeristische sector. 

Coronavirus: maatregelen en informatie gebundeld (Toerisme Vlaanderen)

Overzicht protocollen voor de toeristische sector (Toerisme Vlaanderen)

Informatie voor horecazaken (Horeca Vlaanderen)

Het Agentschap Innoveren en Ondernemen geeft een overzicht van wie recht heeft op een corona hinderpremie en welke voorwaarden hieraan verbonden zijn.

Informatie over de corona hinderpremie (VLAIO)

Steunmee.BE: nieuw platform voor Leuvense horeca en winkels

Voor Leuvense handelszaken en horeca zijn de genomen maatregelen om het coronavirus in te dijken zeer sterk voelbaar. Daarom zet ook Visit Leuven zich in om lokale initiatieven voor de sector te ondersteunen. Zo maakte Leuvens softwarebedrijf Fluens het platform steunmee.be om klanten toe te laten bij hun favoriete zaak een uitgestelde aankoop te doen. Leuvenaars die een tegoedbon kopen bij een horecazaak, handelaar of onderneming ontvangen via e-mail een unieke code die 1 jaar geldig blijft. Zodra de winkels, horecazaken en ondernemingen weer openen, kan de klant de aangekochte tegoedbon gebruiken. Bovendien kunnen ondernemingen tot drie extra steunpakketten te koop aanbieden. Het systeem is eenvoudig en kosteloos voor winkeliers en horeca-uitbaters.

Registreer je op Steun Mee om gebruik te maken van dit platform

Maatregelen coronavirus in Leuven

Alle informatie over maatregelen in Leuven en de aangepaste dienstverlening van Stad Leuven is te vinden op www.leuven.be/coronavirus.

Bekijk alle info over het coronavirus in Leuven

Heb je vragen over de maatregelen van de stad?

Algemene vragen over het coronavirus in België

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.