Bierhoofdstad Leuven

Maak kennis met de Belgische biercultuur in de thuisstad van Stella Artois. De brouwerij ligt op wandelafstand van het centrum. In de omgeving ontdek je ook kleine artisanale brouwerijen, waar nieuwe bieren en innovatieve recepten volop worden uitgeprobeerd. Voor bierliefhebbers is Leuven de plek bij uitstek om te genieten van heerlijke brouwsels. 

Leuven Bierweekends met innovatief bierfestival

Bier proeven tijdens Leuven Innovation Beer Festival

Elk jaar in april staat Leuven enkele weekends lang volledig in het teken van bier. Topper in het programma is het Leuven Innovation Beer Festival, dat innovatieve craft beers uit verschillende windstreken samenbrengt. Proef van nieuwe recepten, bijzondere ingrediënten en speciaalbieren van over de hele wereld. De artisanale brouwers laten je graag kennismaken met hun aanbod.

Verder op het programma staat het Zythos Bierfestival, jaarlijkse afspraak voor bierliefhebbers. Op deze gezellige beurs is er keuze uit meer dan 500 bieren om uit te proberen. 

Bezoek Brouwerij Stella Artois 

Zicht op de brouwketels bij Stella Artois

Bekijk het fascinerende brouwproces van je favoriete bier in Brouwerij Stella Artois, op wandelafstand van het centrum. Het grootste bierconcern ter wereld laat je kennismaken met de boeiende geschiedenis van het bier. Je ziet het industriële brouwproces van a tot z. 

  • Elke zaterdag: rondleiding met gids
  • 13:00 & 17:00 (NL) & 15:00 (EN)
  • 12 euro per persoon

Domus Brauhaus, rechtstreeks verbonden met het café

Zicht op Domus brouwerij in de Tiensestraat

In een pittoresk straatje achter het Leuvense Stadhuis, ligt huisbrouwerij Domus. Sinds 1985 wordt er bier gebrouwen. De brouwer werkt er met kleinschalige apparatuur en volgt een ambachtelijk proces, zonder additieven. Er zijn twee vaste bieren: Con Domus en Nostra Domus, aangevuld met een seizoensbier. Vanaf 8 personen kan je de brouwerij bezoeken met gids. Wist je dat er een rechtstreekse pipeline loopt van de brouwerij naar de toog in de brasserie? 

  • Gratis individueel bezoek met audiogids (Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans)
  • Groepen: rondleiding van 45 minuten met gids vanaf 8 euro per persoon (inclusief degustatie van 2 huisbieren)
  • Reservering voor groepen via info@brauhausleuven.be