Hoe geraak je in Leuven?

Leuven is uitstekend bereikbaar. Reis comfortabel met de trein vanuit de buurlanden naar het hart van onze universiteitsstad. Je bent er op minder dan 2,5 uur. Ook vanop Brussels Airport gaat een snelle treinverbinding naar de stad. 

Met de trein

De trein is een snelle en milieuvriendelijke manier van reizen. Vanuit de buurlanden sta je met de comfortabele hogesnelheidstreinen Thalys, Eurostar, ICE en TGV in geen tijd in het centrum van de stad.

Internationale treinen komen aan in Brussel-Zuid of in Luik. Je neemt van daaruit de lokale trein naar Leuven (ong. 25 minuten). Als je een ticket koopt tot Leuven, is ook de lokale trein in je ticket inbegrepen.

www.b-europe.be voor internationale treintickets
www.belgianrail.be voor reizen binnen België

Met het vliegtuig

Brussels Airport ontvangt zo'n 230 rechtstreekse vluchten per dag. Dankzij de vlotte treinverbinding vanuit de luchthaven ben je supersnel in Leuven.

  • treinstation Brussels Airport op niveau -1
  • 13 min
  • 9,20 euro voor een enkele rit (2020)

Taxi's zijn beschikbaar aan de aankomsthal van de luchthaven. Een taxirit van Brussels Airport naar Leuven kost zo'n 50 tot 65 euro.

Met de autocar

Het historische centrum van Leuven is een voetgangerszone. Gebruik dus binnen de ringweg geen GPS. Autocars kunnen bezoekers in het hart van Leuven afzetten en daarna aan de ring van Leuven parkeren.
Raadpleeg dit document om verrassingen te voorkomen.

Locals wandelen door de stad