Zomer in Leuven

Zomer in Leuven dat zijn naar jaarlijkse traditie lange avonden vol muziek. Lekker eten en drinken. Kijken naar swingende bands of films in open lucht op verrassende locaties. 

Dit jaar zal de zomer er helemaal anders uitzien. Door het Coronavirus gaan (grote) evenementen niet door, maar onze stad heeft wel heel wat fijns en moois te bieden. Denk maar aan het door UNESCO erkende Grote Begijnhof, de oudste kruidtuin van het land of vier schitterende abdijen.

Veel muziek en zomerfilms

Zomer in Leuven geeft ieder jaar zijn aftrap met een stevige portie muziek. Op de Oude Markt en andere swingende pleinen pik je gratis concerten mee van artiesten uit binnen- en buitenland. De Zomerfilms van arthouse Cinema ZED zijn gratis openluchtfilmvertoningen die starten zodra het donker wordt. Geniet van een verrassende mix van muziek, dans, performance, film en expo in museum M Leuven met muziek- en cultuurfestival M-idzomer. Liefhebbers van urban dance performances halen hun hart op tijdens Half Oogst.

  • Beleuvenissen: gratis concerten op vrijdag, afgelast
  • Zomerfilms: half juli tot half augustus, te bevestigen
  • M-idzomer: afgelast
  • Half Oogst: afgelast

Hapje Tapje 

Hapje Tapje, de jaarlijkse culinaire hoogdag van Leuven, gaat telkens door op de eerste zondag van augustus. Het centrum van de stad wordt dan het exclusieve terrein van levensgenieters. Via een culinair parcours door verschillende straten loop je smullend van de ene eetstand naar de andere. De Grote Markt wordt voor de gelegenheid omgetoverd in Grand Place Gourmande, waar het kruim van de Leuvense restaurants gastronomische gerechtjes serveert. Kies uit een waaier van speciaalbieren op de biermarkt. 's Namiddags is het er supporteren voor de legendarische barmannenrace. 's Avonds worden bezoekers getrakteerd op de laatste gang van Hapje Tapje: een spetterend concert in openlucht.

  • eerste zondag van augustus, uitgesteld naar 01.08.2021
  • op verschillende locaties in de stad

Pop-up bars en meer lekkers

Lekker eten en drinken en fijne zomerse activiteiten in open lucht, ook dat is het Groot Verlof. In verschillende parken kan je gezellig picknicken of genieten van hapjes en drankjes aan de foodtrucks. Een pop-up cocktailbar opent op het sfeervolle dakterras van museum M Leuven, met uitzicht op de universiteitsbibliotheek en -toren. Als de avond valt, serveert de outdoor bar een afwisselend aanbod van muziek, woord en comedy-optredens.

Praktisch

  • De grote evenementen kunnen deze zomer niet doorgaan. Wij houden u op de hoogte van eventuele andere activiteiten.
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.