Leuven Bierweekends

Dat Leuven de bierstad van België is blijkt eens te meer tijdens de Leuven bierweekends. Drie opeenvolgende weekends in april krijg je een programma geserveerd in het teken van het gulle gerstenat: bierproeverijen, -wandelingen en -workshops, brouwerijbezoeken, verrassende pairings met lekkere hapjes en, waarom niet, chocolade! De bierweekends starten en eindigen met een bierfestival.  

Leuven Innovation Beer Festival

De aftrap van de Bierweekends wordt gegeven door het Leuven Innovation Beer Festival. Ambachtelijke brouwerijen van over de hele wereld presenteren in Leuven hun innovatieve bieren. Eeuwenoude brouwtradities gaan hand in hand met innovatie. Die vind je terug in het brouwproces, de ingrediënten, de gebruikte technieken, de verpakking, etc. Wilde fermentatie, ongefilterd, ecologisch of vegan bier, kom ze proeven. Organisator is brouwerij Hof ten Dormaal uit het Leuvense ommeland. 

Food & Hops

Food & Hops is een evenement op het kruispunt van bier en gastronomie. Leuvense topchefs werken een goddelijk gerechtje uit op maat van en in combinatie met een specifiek bier. Proeven met al je zintuigen! Voor een totaalervaring combineer je je bezoek met een unieke workshop gegeven door bierprofessionals. Een gezellig bierweekend waar smaak en beleving centraal staan. 

Zythos Bierfestival

De Bierweekends worden afgesloten door Zythos Bierfestival, het grootste bierproeffestival van Belgische bieren in Europa. Meer dan 100 Belgische brouwers laten je proeven van meer dan 500 bieren. Op één locatie vindt je niet alleen de grote, gevestigde brouwerijen terug maar ook onbekende, kleinere brouwers. Je huurt een proefglaasje van 10 cl, koopt een reeks jetons en in ruil worden je biertjes ingeschonken aan de standen van jouw keuze. 

  • data: 17 - 18 april 2021
  • locatie: Brabanthal (speciale bussen voorzien van en naar centrum en station Leuven)
  • meer info: www.zbf.be

Meer bierbelevingen: bierweekendje weg

Verwacht je aan heel wat meer activiteiten tijdens de Leuven Bierweekends: bierproefwandelingen, brouwerijbezoeken, bierworkshops, biergolf... Wil je de brouwerij Stella Artois in volle actie zien? Neem dan deel aan de interactieve rondleiding tussen de bierkuipen en vullijnen. Het hele jaar door kan je hier trouwens in het weekend aansluiten bij een gegidste tour. Bij Brauhaus Domus stromen de bieren rechtstreeks van de ketels naar de tapkranen in de brasserie. Een gids vertelt je alles over het brouwproces. 
Uiteraard kan je tijdens de Bierweekends in Leuven ook lekker eten -gerechten op basis van bier of geserveerd met bijpassende biertjes- en lekker blijven slapen in een hotel of B&B. Ontdek in welke biercafés en -restaurants je aan tafel kunt schuiven. 

Praktisch

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.