Overzicht winkelstraten

Shoppen in Leuven dat is verwelkomd worden door gepassioneerde eigenaars. Unieke winkels in gezellige, autovrije winkelstraten. En uiteraard op elke hoek een gezellige koffiebar of lunchplek.

Diestsestraat (van centrum tot Louis Melsenstraat)
Dit gedeelte van de Diestsestraat is de absolute topwinkellocatie van Leuven. De funshopper vindt er zijn gading in de vele filialen van grote winkelketens.

Diestsestraat (van station tot Louis Melsenstraat)
Dit is de toegangspoort tot het shoppinggebied, helemaal vernieuwd. Je vindt er een ruim aanbod van snuisterwinkeltjes.

Bondgenotenlaan
De Leuvense ‘statige laan’ is precies 1 kilometer lang en biedt de shopper een aparte winkelbeleving. In deze stijlvolle, levendige winkelstraat vind je ketenzaken, kleurrijke cafés én exclusieve kleding- en decoratiewinkels.

Tiensestraat
De Tiensestraat is een typische studentenstraat, met een gezellige variatie van studentenhuizen, restaurants, cafés en winkels.

Naamsestraat
De indrukwekkende universitaire gebouwen worden hier afgewisseld met horecazaken.

Parijsstraat & Pensstraat
De Parijsstraat is de tweede grootste eetstraat, na de Muntstraat. Ook wereldkeuken staat hier op het menu. Je kan er ook winkelen: handgemaakte geschenken, strips, broodjes, CD's … en allerlei snuisterijen in originele speciaalzaakjes.

Brusselsestraat
Gezellige shoppingplek, een brede straat met een mix van ketens en meer exclusieve winkels.

Mechelsestraat & Vismarkt
Hier vind je een smeltkroes van speciaalzaken. Mode, voeding, interieur, bars en restaurants gaan er hand in hand. Bij uitstek de winkelstraat waar je steeds persoonlijk verwelkomd wordt door de shopeigenaar en een uitstekende service krijgt. Hier vind je geen ketenwinkels, maar wel véél sfeer en gezelligheid.

Download het shoppingplan:

Downloads
Shoppingplan(pdf, 4.68 MB)

Ontdek ook

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.