Ontmoet een local zoals jij

6x favoriete adresjes in Leuven

van cafébaas Gie

Local Gie in Café Central in Leuven

Iedereen kent Gie in Leuven. Zoals hij zelf zegt is hij ‘gebeten door de horecamicrobe’. Hij weet perfect wat de Leuvenaar wilt: ‘echte Stella en goeie koffie. Da’s de basis.’ En als ’t van hem afhangt serveert hij die tot hij er bij neervalt.

Ontdek de tips

11x favoriete adresjes in Leuven

van taxidermist Jeroen

Jeroen Lemaitre is gepassioneerd door taxidermie, het opzetten van dieren en insecten. In 2014 besloot hij anderen te inspireren met unieke creaties en koos hij voor een eigen zaak in Leuven. Hij vindt het geweldig als zijn creaties een wauw-effect oproepen bij voorbijgangers en klanten.

Ontdek de tips

10x favoriete adresjes in Leuven

van rebel Jochem

Jochem Daelman is één van de stichtende leden van Onkruid. Een studio die expertise in architectuur, marketing, muziek en cultuur combineert om creatieve interventies te doen in steden. In Leuven organiseren ze onder meer het tweejaarlijkse and&festival.

Ontdek de tips

7x favoriete adresjes in Leuven

van bakker Linde

Linde is eigenaar van bakkerij Korst in HAL 5. Ze heeft een hele eigen visie op brood en voeding in het algemeen. Met Korst gaat ze op zoek naar een nieuwe formule voor een eeuwenoude stiel. Haar bakkerij ligt niet toevallig in Leuven.

Ontdek de tips

14x favoriete adresjes in Leuven

van kunstenaar Hans

Kunstenaar en letterschilder Hans Geyens beschouwt de stad altijd als zijn speeltuin. Hij doet niet liever dan er doorheen dwalen op zoek naar inspiratie. In Leuven houdt hij van de mix van geschiedenis en het hedendaagse. 

Ontdek de tips

9x favoriete adresjes in Leuven

van kunstenaar Pieter

Pieter Janssen is een Leuvense kunstenaar die vooral werkt als scenograaf, decorbouwer en sculpteur voor filmwereld, theater en musea. Pieter heeft zijn atelier in de Leuvense Vaartkom. Daar leeft hij in zijn eigen fantasiewereld. Als hij buiten stapt laat hij zich graag inspireren door de bruisende buurt.

Ontdek de tips

Ontdek nog meer tips van locals

Yannik, Emeraude, Abd, Nouchka & Lino, Jones, Karlien

Abd in koffiebar Noir

Blogger Yannick, horecamensen Abd, Nouchka & Lino, skatefreak Jones, Karlien die haar eigen klerenwinkel voor mannen heeft en Emeraude die je actief is in de culturele scene van de stad geven elk hun persoonlijke tips mee om Leuven ten volle te ervaren.

Ontdek de tips

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.