Leuven Bierweekends

Tijdens drie weekends zet Leuven alle tapkranen open. Met bierroutes, proeverijen en brouwerijbezoeken is de stad meer dan ooit 'The place to beer'.

  Food & Hops

  22+23.05.2020

  Food & Hops is een evenement op het kruispunt van bier en gastronomie. Leuvense topchefs werken een tongstrelend gerechtje uit op maat van en in combinatie met een specifiek lokaal bier. Proeven met al je zintuigen! Voor een totaalervaring combineer je je bezoek met een unieke workshop gegeven door bierprofessionals. 

  Praktisch

  • 22+23.05.2020
  • HAL 5 | Diestsesteenweg 104, 3010 Leuven

  Leuven Innovation Beer Festival

  29+30.05.2020

  Bier uitkiezen tijdens Leuven Innovation Beer Festival

  Ambachtelijke brouwerijen van over de hele wereld presenteren in Leuven hun innovatieve bieren. Eeuwenoude brouwtradities gaan hand in hand met innovatie. Die vind je terug in het brouwproces, de ingrediënten, de gebruikte technieken, de verpakking, etc. Wilde fermentatie, ongefilterd, ecologisch of vegan bier, kom ze proeven.

  Praktisch

   

  Zythos Bierfestival

  Uitgesteld tot april 2021

   Het grootste bierproeffestival van Belgische bieren in Europa is de afsluiter van de bierweekends. Meer dan 100 Belgische brouwers laten je proeven van meer dan 500 bieren. Op één locatie vindt je niet alleen de grote, gevestigde brouwerijen terug maar ook onbekende, kleinere brouwers. 

   Praktisch

   • April 2021
   • Brabanthal | Brabantlaan 1, 3001 Leuven
   • www.zbf.be

   Bierbelevingen

   Verwacht je aan heel wat meer activiteiten tijdens de Leuven Bierweekends: bierproefwandelingen, brouwerijbezoeken, bierworkshops, biergolf... Wil je de brouwerij Stella Artois in volle actie zien? Neem dan deel aan de interactieve rondleiding tussen de bierkuipen en vullijnen. Het hele jaar door kan je hier trouwens in het weekend aansluiten bij een gegidste tour. 

   Uiteraard kan je tijdens de Bierweekends in Leuven ook lekker eten -gerechten op basis van bier of geserveerd met bijpassende biertjes- en lekker blijven slapen in een hotel of B&B. Ontdek in welke biercafés en -restaurants je aan tafel kunt schuiven. 

   Ontdek ook

   Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.