Leuven & universiteit

Ontdek de band tussen Leuven & universiteit.

De universiteit & het onderwijs in Leuven

In 1425 verkreeg Leuven van de paus de toestemming om een universiteit op te richten. Jongens van amper 15 jaar zetten hun eerste stappen in het universitair onderwijs: zij leerden er Latijn, Grieks en Hebreeuws in het ‘Drieta­lencollege’ aan de Vismarkt. Andreas Vesalius, Mercator, Justus Lipsius, Erasmus, allen waren zij bij het onderwijs betrokken. Geen straat in Leuven of er staat of stond wel een school, een pedagogie of een college. universiteit tijdelijk gesloten en werden sommige colleges voor andere doeleinden ingeschakeld.

Organisatie: TiLA vzw
Meer info & reservatie

Het blokkende hart van Leuven

De colleges en bibliotheken, fakbars en peda's. De universiteit is ovéral! Welke verhalen gaan achter deze indrukwekkende gebouwen schuil? De oudste en grootste universiteitsstad van België legt haar heden, verleden en geheimen voor je bloot. Dit is een ludieke, interactieve en competitieve wandeling.

Organisatie: Leuven Leisure
Meer info & reservatie

Knappe koppen

De Leuvense universiteit brengt al eeuwen knappe koppen naar Leuven. Laat je verrassen door een paar baanbrekende uitvindingen en projecten die Leuven met zijn eeuwenoude universiteit en de vele spin offs onlangs nog de titel gaf van 'European Capital of innovation'. Kom ook meer te weten over Leuven Mindaate, dat Leuven internationaal op de kaart zet als dé kennisregio op het vlak van gezondheidszorg, technologie en creativiteit.

Organisatie: Leuven Inside Out
Meer info & reservatie

Van Erasmus tot de Big Bang

Elk jaar studeren bijna 50.000 studenten aan de oudste universiteit van de Nederlanden. Hoe leven en leefden zij? Welke verhalen gaan schuil achter de gevels van colleges en bibliotheken, fakbars en peda’s? Ook de betekenis van de universiteit als internationaal eigentijds centrum komt aan bod.

Organisatie: Leuven+:
Meer info & reservatie

Vesalius en vrienden

In het begin van de 16de eeuw studeerde een generatie wetenschappers in Leuven die elk voor een revolutie in hun vakgebied zouden zorgen. Ga op zoek naar de bron van deze bloeiperiode en kom de strafste verhalen over Vesalius en co te weten.

Organisatie: Lots of Leuven
Meer info & reservatie

Ontdek ook

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.