Architectuur & stadsvernieuwing

Een overzicht van de architecturale hoogstandjes in Leuven.

Hedendaagse architectuur

Bezoek de vernieuwde stadswijken in het centrum, rond het station of aan de Vaartkom. Toparchitecten van vandaag gaan de uitdaging aan om met eigentijdse ingrepen een historische stad leefbaar te houden in de 21ste eeuw. Het provinciehuis, het busstation van De Lijn, de Balk van Beel en museum M Leuven zijn slechts enkele voorbeelden van de bekroonde architectuur.

Organisatie: Leuven+
Meer info & reservatie

Beleef het nieuwe Leuven aan de Vaartkom

De vaartkomwijk doet de slogan van onze stad ‘Leuven eeuwenoud, maar springlevend’ alle eer aan. Gedurfde architectuur, creatieve bedrijven, klimaatneutraal : hier beleef je nu al het Leuven van de toekomst. Van oude industrie tot het Manhattan aan de Dijle. Trendy hippe concepten slaan hier moeiteloos aan. Vervolledig je wandeling met aan het thema aangepaste proevertjes.

Organisatie: Leuven Inside Out
Meer info & reservatie

Vaartkomwandeling

Ontdek de Vaartkom, bruisende buurt in volle ontwikkeling! Op deze wandeling maak je kennis met het heden en verleden van deze fascinerende noordelijke stadsbuurt. We plaatsen de nieuwe architectuur in de schijnwerper en gaan in op de manier waarop men deze oude industriële buurt wil laten heropleven.

Organisatie: Leuven Leisure
Meer info & reservatie
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.