De leukste koffiebars in Leuven

Net zoals vele andere Leuvenaars, houden wij van ons dagelijks kopje koffie! De meeste ochtenden drinken wij een tasje aan onze bureau op het werk of thuis aan de keukentafel, maar tijdens onze vrije tijd zijn we niet weg te slaan bij de fantastische koffiehuisjes die Leuven te bieden heeft. 

Madmum | Tiensestraat 38, Leuven
Pieter Claes, de oprichter van Madmum, won twee prijzen: in 2013 voor Belgium’s Best Coffee Taster en in 2014 voor Belgium’s Best Coffee Roaster. Natuurlijk waren we dus zeer blij toen hij besliste om zijn eigen koffiebar te openen in Leuven! Hij hecht enorm veel belang aan het zo dicht mogelijk bij zijn product staan. Op deze manier heeft hij rechtstreeks contact met zijn koffieteler in Columbia, zonder eerst via een grote aanbieder te moeten gaan. Hij roostert de bonen dan zelf in zijn koffiebar. Je kan hier zelfs een kijkje achter de schermen nemen als je wilt!

Swartehond | Joris Helleputteplein 1, Leuven
Swartehond is verrassend rustig voor de centrale ligging waar het koffiehuis zich bevindt. Op een steenworp van de levendige Oude Markt vind je hier een rustig terrasje. Met de fairtrade koffie die hier aangeboden wordt, geniet je niet enkel van een lekkere, maar ook een eerlijke koffie. Alles om een lach op jouw gezicht te toveren!

 

Sara’s | Bogaardenstraat 24, Leuven
We gaan van de ene Leuvense highlight naar de volgende… Naast de Universiteitsbibliotheek vind je Sara’s. Een verborgen parel als het ware. De sfeer is gezellig, de koffie is van goede kwaliteit en het interieur is prachtig. Je kan hier ook lekker lunchen, met keuze uit salades, muffins, broodjes etc… Je vindt hier zowaar iets voor iedereen!

CHCO Café Leuven | Brusselsestraat 10, Leuven
The Chocolate Company Café Leuven, of CHCO café is het jongste lid op deze lijst! Zoals de naam al doet vermoeden, is dit café gespecialiseerd in chocolade. Er zijn wel meer dan vijftig soorten hotchocspoons om uit te kiezen! Hotchocspoons zijn lepels met een stukje chocolade aan, die heerlijk kunnen smelten in een tas warme melk. Puur genieten. Naast de chocolade, biedt CHCO café ook fantastische koffie aan. De ‘chocolista’s’ helpen je graag verder met een sublieme koffie uit Guatemala.

Anna | Leopold Vanderkelenstraat 27, Leuven
Combineer je een koffietje graag met een museumbezoek aan het prachtige M-Museum? Dat kan! Anna bevindt zich vlak tegenover het museum. Na enkele uren ronddwalen tussen de interessante kunst, kan je even uitrusten in de gezellige zetels van Anna. Even relaxen met een ‘slow coffee’. Valt je bezoek in de zomer? Geen probleem, dan kan je een minstens even lekkere ‘iced coffee’ vragen. 

We Love Coffee | Diestsestraat 176, Leuven
De naam zegt het al: hier houden ze écht van koffie! Deze koffiebar wordt uitgebaat door Marco en Karin. Ze mengen graag hun beide karakters in hun eigen zaak. Karin is origineel afkomstig uit Tsjechië, waar We Love Coffee nog steeds hun Braziliaanse bonen roostert. Je zal ook een heerlijke Tsjechische cake vinden op het menu, de Marlenka. Dit is een lichte cake met honing en nootjes. Marco was vroeger een dj, waardoor muziek ook erg belangrijk geworden is voor dit koffiehuis. Voor hippe muziek en lekkere cake moet je hier zijn!
 

Hopelijk hebben we je aangespoord om deze stuk voor stuk geweldige koffiebars ook zelf te gaan ontdekken! Ben jij er al eens geweest? Of ga je zeker op bezoek? Laat ons iets weten!

Lynn & Thomas

Ontdek ook

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.