Citytrips vanuit Leuven

Visit Antwerpen

Musea, winkels, architectuur: wat er ook op je citytrip-checklist staat, Antwerpen heeft het allemaal. Ook een dierentuin – de Zoo van Antwerpen, een van de oudste en mooiste stadsdierentuinen van Europa.

En zelfs een strand – Sint-Anneke, op de Linkerscheldeoever. Niet alleen dat strand is uitzonderlijk voor een stad in het binnenland. Er is ook een diepzeehaven – 80 kilometer landinwaarts. Je merkt het: Antwerpen doet alles net dat tikkeltje anders

Visit Brugge

Brugge is een stad die je recht in het hart treft. Een plek op mensenmaat, nooit helemaal te doorgronden. Groots geworden door haar geschiedenis en bekroond met het Unesco-label van Werelderfgoedstad. Middeleeuws mysterieus, ongegeneerd bourgondisch en al eeuwenlang een wereldstad.

Sinds eeuwen verbinden de Brugse grachten de stad met de zee, een garantie voor welvaart en voorspoed. Internationale handelslieden bouwden Brugge uit tot één van de grootste Hanzesteden. In de 15de eeuw floreerde de stad zoals nooit tevoren. Grote delen van het middeleeuwse patrimonium bleven nagenoeg intact. Logisch dus dat UNESCO de volledige binnenstad als werelderfgoed erkende.

Visit Brussels

Waar haalt Brussel de ongelooflijke energie vandaan die deze stad al sinds haar stichting in de 12de eeuw bezielt? Ze groeide uit tot hoofdstad van België en vervolgens tot hoofdstad van Europa. Een onvervalste wereldstad. Wie Brussel kent, weet het antwoord op dit raadsel: de diversiteit en de open geest van Brussel zijn de grootste troeven van deze bruisende stad. Wil je kunnen zeggen dat je "Brussel hebt gedaan"? Dan moet je eigenlijk zoveel mogelijk van de 100 Brusselse musea bezoeken. Dwaal ook rond door de karakteristieke en/of exotische wijken van de stad, drink een goed glas bier op een terras en geniet in de gezellige bistro's, de aangename brasserieën of aan tafel bij de grote chefs van al wat Brussel op culinair vlak te bieden heeft.

Visit Gent

Stad van Lam Gods, licht en lekkernijen. Gent ademt geschiedenis, maar borrelt tegelijk van cultuur en modern stadsleven. De stad heeft troeven als het Lam Gods, het bekroonde Lichtplan dat de gebouwen na zonsondergang feeëriek verlicht, het Lichtfestival (volgende editie 2018), de Gentse Feesten en het grootste veggie aanbod van Europa.

Nog niet overtuigd? Dan trekken de geschiedenis, de kunst, de prachtige architectuur, het water, de rock ’n roll topgastronomie en de joie de vivre van Gent je zeker over de streep.

Visit Mechelen

Verrassend en authentiek. Zo is Mechelen. Pal in het hart van Vlaanderen, halfweg tussen Brussel en Antwerpen. Vanuit alle hoeken torent de Sint-Romboutstoren boven de stad uit. Het is één van de driehonderd beschermde Mechelse monumenten, waarvan er maar liefst vier zijn erkend als UNESCO-werelderfgoed.

Maar Mechelen is zoveel méér: charmant én compact, de ideale bestemming voor een gezinstrip, de thuishaven van Margareta van Oostenrijk en wereldwijd bekend van het Gouden Carolusbier van brouwerij Het Anker.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.