Boekhandels

Acco

Acco is dé one stop shop voor studenten. Voor professionals specialiseert Acco zich in vakliteratuur voor medische profielen, dierenartsen en psychologen. Ook kan je bij Acco terecht voor een boeiend assortiment aan interessante en relevante titels, waarmee je makkelijk en levenslang blijft (bij)leren.

Maria-Theresiastraat 2-4 | 3000 Leuven
Website Acco

Barbóék

Boekhandel en koffiebar Barbóék biedt 300 m² cultuur en gezelligheid. Met kasten en tafels vol boeken en knusse hoekjes met bistrotafeltjes en zetels. Bij mooi weer kan je terecht op de patio of op het terras. Snuister in de boeken terwijl je van een kop koffie of glas wijn geniet. De mensen die met zorg uw cappuccino bereiden en een stuk zelfgebakken taart serveren, zijn zelf boekenverslinders: laat je dus adviseren. Geen enkele boekhandel is volledig, het aanbod is een selectie, waarbij één regel geldt: ze geloven erin. Wat je niet op de rekken vindt, kan worden besteld en is binnen de twee dagen beschikbaar. Levering aan huis is geen probleem.

Schrijnmakersstraat 17 | 3000 Leuven
Website Barbóék

Barbóék in M

Straf in kunstboeken, sterk in koffie! Een heuse Barbóék onder het dak van M, het Leuvense stedelijk museum voor hedendaagse en oude kunst. In de grote benedenruimte van M wacht een uitnodigende museumshop vol (kunst)boeken en ‘kunstige’ voorwerpen. Je komt er tussen de boeken op adem in een koffiebar met tafeltjes voor een drankje met een zoete of hartige hap.

Savoyestraat 10 (zijkant museum) | 3000 Leuven
Website Barbóék

Boekarest

Boekarest is een onafhankelijke boekhandel in het hart van Leuven met een eigenzinnige selectie literatuur, non-fictie, kunst, kinder- en jeugdboeken, poëzie. Je bent hier aan het juiste adres voor goed advies.

Mgr. Ladeuzeplein 12 | 3000 Leuven
Website Boekarest

Boekenvoordeel BV

Hier vind je romans, kinderboeken, geschiedenisboeken en reisgidsen aan kleine prijzen

Bondgenotenlaan 17 | 3000 Leuven
Website Boekenvoordeel

Boekhandel De Slegte

De Slegte is al jaren een begrip op het gebied van scherp geprijsde tweedehandsboeken die je niet meer kan vinden in de reguliere boekhandel. Dagelijks wordt er nieuwe voorraad toegevoegd. Wie weet vind je er eindelijk dat boek waarnaar je al jaren op zoek bent!
Daarnaast vind je er ook restpartijen, aan soms een fractie van de oorspronkelijke nieuwprijs. De Slegte staat bekend om het aanbod aan tweedehandsboeken en ramsj maar je kan er ook bijna elk Nederlandstalig boek bestellen.

Bondgenotenlaan 47 | 3000 Leuven
Website De Slegte

Boekhandel Peeters

Boekhandel Peeters ligt in het hart van Leuven, op slechts een steenworp van het station. Na een paar trapjes daal je als het ware in de boekenhemel neer. Je vindt er alles in het segment van de humane wetenschappen. Denk aan filosofie, theologie, klassieke oudheid, geschiedenis, archeologie, met een mooi evenwicht tussen het zwaardere, academische materiaal en luchtige maar toch interessante werken. Ruim aanbod Nederlandstalige, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en zelfs Italiaans- en Spaanstalige literatuur.

Bondgenotenlaan 153 | 3000 Leuven
Facebook Boekhandel Peeters

Cyaan & Co

Cyaan & Co heeft een grote afdeling ‘kinderen en jeugd’: (voor)leesboeken, luisterboeken, cadeauboeken, strips, doe- en leerboekjes, voelboekjes, AVI boeken, tijdschriftjes, …
Voor de oudere lezers is er tevens een mooi aanbod en zijn alle toppers op voorraad. De boekenwinkel is klein maar overzichtelijk. Vind je jouw keuze niet in het rek, dan bestellen zij het graag voor jou.

Aarschotsesteenweg 449 | 3012 Leuven (Wilsele)
Website Cyaan & Co

De Kleine Johannes

De Kleine Johannes ging van start in 1978 en is de oudste kinderboekhandel van België. Hier ben je aan het goede adres voor kinder -en jeugdboeken, educatief speelgoed, boeken rond opvoeding en een uniek aanbod aan prentenboeken. Het is een warme plek voor iedereen die houdt van prachtige kinder- en jeugdboeken.

Tiensestraat 17 | 3000 Leuven
Website De Kleine Johannes

Fnac

Fnac Leuven heeft een ruim boekenassortiment voor nieuwsgierige lezers.
Romans, thrillers, anderstalige literatuur, strips en kinderboeken, maar ook kunstboeken, reisgidsen, kookboeken, humane wetenschappen, ... je vindt het er allemaal.

Vital Decosterstraat 7 | 3000 Leuven
Website Fnac

Gobelijn Strips

Gobelijn is een stripspeciaalzaak waar liefhebbers van mooie ‘beeldekens en letterkens’ in de watten worden gelegd. Je vindt er recente uitgaven maar ook oudere of tweedehandse albums waarmee je je collectie kan aanvullen. Daarnaast is er een mooi aanbod kinder- en prentenboeken, graphic novels en manga's.

Mechelsestraat 35 | 3000 Leuven
Website Gobelijn Strips

Het Besloten Land

Het besloten land is het walhalla voor rasechte stripliefhebbers. Snuffel er tussen de strips, comics, graphic novels en manga's - van Thorgal tot Tardi, van Star Wars tot Sandman, van Berserk tot Brecht Evens. Je vindt er ook tweedehandsstrips en de winkel neemt je oude strips over voor een eerlijke prijs.

Parijsstraat 16 | 3000 Leuven
Website Het Besloten Land

Het Goede Boek

Dit is een goede plek om gelijkgestemden van verschillende nationaliteiten te ontmoeten. Naast een ontmoetingsplaats met een Christelijke boekenwinkel (NL, EN, FR), heeft deze winkel ook een koffiehuisje met Onan koffie & thee en kan je unplugged optredens met live muziek en kleine opbouwende evenementen bijwonen.

Tervuursesteenweg 194 | 3001 Leuven (Heverlee)
Website Het Goede Boek

Oxfam

Duurzaam lezen begint bij OXFAM Bookshop met een ruime waaier aan romans, jeugdboeken, historische werken, economische en politieke titels en thrillers. Ook mooie kunstboeken krijgen een tweede kans. Naast Nederlandstalige boeken vind je een ruim aanbod in het Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans, Portugees... tot het Zweeds toe! En dat alles aan een betaalbare prijs. De toegang tot boeken is immers een recht.

Parijsstraat 60 | 3000 Leuven
Website Oxfam

Plato

De no-nonsense boekhandel van Leuven bomvol met al het goede uit boekenland.

Herbert Hooverplein 24 | 3000 Leuven
Facebook Plato

Ricki

Ricki is een kleine maar erg gezellige koffiebar & boekenhandel. Je kan er niet enkel terecht voor een heerlijk kopje koffie, je vindt er ook een mooie selectie tweedehandsboeken met Scandinavische toets, zelfs in de Scandinavische talen. De volledige collectie, van kinderboeken, tot jeugd- en volwassen-literatuur, kan je vinden in de webshop. Ben je op zoek naar een specifiek boek of onderwerp, dan zoeken ze bij Ricki graag met je mee.

Lindensestraat 42 | 3010 Leuven
Website Ricki

Standaard Boekhandel

Standaard Boekhandel heeft meer dan 40.000 titels in de rekken liggen, waaronder een groot aanbod Leuvense auteurs. Van jeugdboeken tot een uitgebreid Engels assortiment, zorgvuldig geselecteerd door specialisten. De lezer vindt er meer dan hij zoekt!

• Rector De Somerplein 5 | 3000 Leuven
• Diestsestraat 127 | 3000 Leuven
Website Standaard Boekhandel

Download de brochure Boeken in Leuven:

Downloads
Boeken in Leuven(pdf, 5.5 MB)
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.