Bierblogs

Tips voor bierliefhebbers in Leuven

Biertje drinken

Waar moeten we beginnen? De stad is helemaal verweven met bier: de cafés en restaurants, de bezienswaardigheden, de activiteiten, …
Als bierliefhebber blijf je hier – letterlijk en figuurlijk – niet op je honger zitten.

Meer lezen

Brouwerijen rond Leuven

Marc Andries van Brouwerij De Vlier

Niet alleen in het centrum van Leuven kan je bier beleven. Ook buiten de stad kan je op ontdekking. De volgende 4 brouwerijen liggen op fietsafstand van het centrum en kan je wekelijks op vaste momenten bezoeken. Je krijgt er uitleg over het brouwproces én kan er uiteraard ook proeven.

Meer lezen

Geschiedenis van het bier in Leuven

Bier en brouwen zaten doorweven in het economische, sociale en culturele leven van Leuven. Halfweg de achttiende eeuw telde de stad niet minder dan 42 brouwerijen aan de oevers van de Dijle. Ontdek de sporen van deze bloeiende geschiedenis in deze blog.

Meer lezen

Bierinnovatie in Leuven

Leuven heeft een zeer rijke biergeschiedenis. Maar Leuven heeft ook een rijke biertoekomst. De universiteit verdiept zich in nieuwe brouwprocessen en brouwerijen testen innovatieve technieken en smaken.

Meer lezen

5 biercafés en biershops in Leuven

Biershop Leuven Leisure, Tiensestraat 5

Leuven brouwt als geen ander en maakt een paar van de beste, innovatieve brouwsels. Met zoveel lekkere biertjes om te proberen, raden we je een paar van deze bars en winkels aan waar je het beste Leuvense bier vindt.

Meer lezen

Leuven voor bierliefhebbers & foodies

Restaurant De Hoorn

Leuven is zonder twijfel dé Belgische bierstad , met veel respect voor traditie en toch gericht op innovatie. Getuige de vele oude en nieuwe brouwerijen, de gezellige cafés en restaurants. Ben jij een bierliefhebber én foodie, dan is deze selectie zeker iets voor jou.

Meer lezen

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.