5 activiteiten voor het gezin in Leuven

Leuven is een fantastische plek voor gezinnen. Er zijn tal van evenementen en activiteiten waar zowel jong als oud zich naar hartenlust kunnen amuseren. Weet je niet goed wat je kunt doen tijdens je uitstap naar Leuven? Wij hebben voor jou een lijst gemaakt met wat je kunt doen en welke plekken je kunt bezoeken tijdens je volgende gezinsuitje!

Door
Rebecca Poulsen
16 september 2022
  • Bezoek aan de abdijen

Leuven wordt omringd door prachtige abdijen. Je kunt er het beste heen met de fiets, door deze kaart te volgen. De abdijen zijn de ideale plek om dichter bij de natuur te komen en om de kinderen volop te laten rondrennen. In de Abdij van Park kun je zelfs een speciale speurtocht reserveren voor het hele gezin.

  • Provinciedomein Kessel-Lo

Gezinnen kunnen zich helemaal uitleven in dit park. Zet het dus zeker op je lijstje van ‘verplichte haltes’. In Kessel-Lo kunnen gezinnen de kinderboerderij bezoeken, tegen een kleine vergoeding een boot huren voor een tocht op het meer, spetteren en plonzen in het openluchtzwembad, klimmen op de speeltuin en een wandeling maken langs de wandelpaden met hoge bomen.

Het provinciedomein Kessel-Lo is ook een toplocatie voor een picknick. Je vindt er tal van tafels waaraan je kunt eten. Ga ook zeker eens langs bij de speeltuinen. De kinderen kunnen er helemaal uit de bol gaan!

  • Sint-Pieterskerk

Niet alleen is dit een van de meest populaire bezienswaardigheden van Leuven, het is ook perfect voor gezinnen met jonge kinderen, die er op eigen houtje op verkenning kunnen gaan. Iets oudere gezinsleden kunnen de kerk verkennen met de nieuwe hololens, waarmee ze spectaculaire 3D-beelden te zien krijgen over het verleden van de kerk.

Geen zin in digitale innovatie? Dan zijn er nog de bezoekersgids en twee familieparcours waarvan één op maat van kinderen vanaf 4 jaar en één vanaf 8 jaar.

  • Groepsrondleidingen

Er zijn in Leuven tal van rondleidingen voor grotere groepen. Waarom boek je geen leuke rondleiding voor het hele gezin? Maak een fietstocht en zie nog meer uithoeken van Leuven of boek een wandeling om de architectuur en het verleden van de stad te leren kennen. Reserveer je groepsrondleiding op tijd!

  • Proef van de zoete lekkernijen

Een gezinsuitje is pas helemaal af als je jezelf hebt getrakteerd op wat lekkers! Gelukkig zijn er in Leuven genoeg opties voor zoetebekken, zoals ijs, wafels en Belgische chocolade.

Té veel leuke activiteiten voor één dag.

Maak er meteen een weekendje van! Boek hier je kindvriendelijke logies.

Ontdek ook