Unieke erfgoedsite

- Eeuwenoud, nog steeds bewoond
Sinds 1129 hebben de norbertijnen het domein ononderbroken bewoond. Ook vandaag nog zet een klein aantal inwonende norbertijnen de traditie van gemeenschapsleven en pastoraal werk voort.
- Authentiek karakter
De eeuwenoude abdijsite behield door de eeuwen heen haar authenticiteit. Het kloosterinterieur en de aankleding van de gebouwen zijn quasi intact. De gebouwen - zoals de hoeve, watermolen, kerk en poortgebouwen - bleven vrijwel onveranderd sinds de 17de eeuw.

-
Rustgevende omgeving
Combineer je bezoek aan de Abdij van Park met een wandeling langs de vijvers. Aan het onthaal krijg je een gratis wandelplan. Uitrusten kan aan de brasserie die huist in de prachtig gerestaureerde watermolen. In de zomer is er een uniek terras. - Innovatie en onderzoek
Ook al bleef er heel wat onveranderd, er is ook innovatie op de site. De Alamire Foundation bijvoorbeeld doet baanbrekend onderzoek naar muziek uit de Lage Landen. Tuinbouwproject De Wikke experimenteert dan weer met biologische landbouw. En in PARCUM tref je nooit eerder vertoond erfgoed aan.

- Intiem kerkhof
Als je de Bondgenotenlaan durft vergelijken met de Champs-Élysées, kan het kerkhof van de Abdij van Park het Leuvense ‘Père Lachaise’ genoemd worden. Op dit intiem kerkhof liggen Leuvense legendes begraven.
-
Ambitieuze restauratie
Na een grootse restauratiecampagne (die duurt tot 2025) zijn sinds oktober 2017 de eerste delen van de abdij voor het publiek opengesteld. Sinds mei 2021 zijn de gerestaureerde bibliotheek en refter met stucwerkgewelven weer open voor publiek.
Blijf op de hoogte
Krijg de laatste nieuwtjes en ons evenementenkalender in je mailbox en vind ons ook op Facebook!