Wat maakt de Abdij van Park uniek?

 • Eeuwenoud, nog steeds bewoond
  Sinds 1129 hebben de norbertijnen het domein ononderbroken bewoond. Ook vandaag nog zet een klein aantal inwonende norbertijnen de traditie van gemeenschapsleven en pastoraal werk voort. Hier kan je hun website bezoeken. Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis? Neem dan een kijkje op deze pagina.
   
 • Authentiek karakter
  De eeuwenoude abdijsite behield door de eeuwen heen haar authenticiteit. Het kloosterinterieur en de aankleding van de gebouwen zijn quasi intact. De gebouwen - zoals de hoeve, watermolen, kerk en poortgebouwen -  bleven vrijwel onveranderd sinds de 17de eeuw.

Boek een rondleiding

 • Rustgevende omgeving
  Combineer je bezoek aan de Abdij van Park met een wandeling langs de vijvers. Aan het onthaal krijg je een gratis wandelplan. Uitrusten kan aan de brasserie die huist in de prachtig gerestaureerde watermolen. In de zomer is er een uniek terras. 
 • Innovatie en onderzoek
  Ook al bleef er heel wat onveranderd, er is ook innovatie op de site. De Alamire Foundation bijvoorbeeld doet baanbrekend onderzoek naar muziek uit de Lage Landen. Tuinbouwproject De Wikke experimenteert dan weer met biologische landbouw. En in PARCUM tref je nooit eerder vertoond erfgoed aan.

Naar de vernieuwingen

 • Intiem kerkhof
  Als je de Bondgenotenlaan durft vergelijken met de Champs-Élysées, kan het kerkhof van de Abdij van Park het Leuvense ‘Père Lachaise’ genoemd worden. Op dit intiem kerkhof liggen Leuvense legendes begraven.
 • Ambitieuze restauratie
  Na een grootse restauratiecampagne (die duurt tot 2025) zijn sinds oktober 2017 de eerste delen van de abdij voor het publiek opengesteld. De bibliotheek en refter met stucwerkgewelven kan je opnieuw bezoeken in 2021.

Meer over de restauratie

 • Meer info? Wend je tot het onthaal van de abdijsite
Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen op en rond de abdijsite en like de abdij op Facebook!
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.