Voor pers en media

We helpen je graag verder. Hier vind je persberichten, achtergrondinformatie, beelden, logo's, plattegrond van Abdij van Park.

Vragen en interviews

  • Heb je een vraag over de restauratiegeschiedenis of herbestemming van erfgoedsite Abdij van Park?
  • Wens je een interview met een kunsthistorische expert, een restauratiearchitect, een norbertijnenpater of een van onze partners op de abdijsite?
Neem telefonisch contact op. We helpen je zo snel mogelijk.

Contact

Joanna Leung

Communicatieverantwoordelijke Abdij van Park

Over Abdij van Park

42 hectare Leuvens erfgoed in beweging

Abdij van Park is een bruisende plek van cultuur, erfgoed en ontmoeting. Het abdijdomein, aan de rand van Leuven en midden in het groen, is een van de best bewaarde in West-Europa.

Duurzame herbestemming    

De erfgoedsite uit de 12de eeuw herleeft in haar typische en spirituele sfeer. Dit mede dankzij een grootse en nog lopende restauratiecampagne tot 2025 met stad Leuven.  

Partnerorganisaties

Verschillende partnerorganisatie huizen en werken in de gerestaureerde bijgebouwen en ruimtes. Met hun activiteiten geven zij de abdijsite een hedendaagse herbestemming, vaak met een link naar de historische context van de ruimte zelf.

De partners op het domein zijn onder meer: PARCUM, het museum voor religieuze kunst en cultuur,  Alamire Foundation, het studiecentrum voor polyfone muziek van de KU Leuven, abdijbrouwerij Braxatorium Parcensisbrasserie De Abdijmolen en de Abdijboerderij, een samenwerkingsverband van verschillende partners rondom biologische stadslandbouw.

De paters norbertijnen blijven op de abdijsite conform de traditie ook vandaag de kloosterfunctie garanderen.

Kunstschatten in het klooster

Het interieur van het abdijklooster bevat ware kunstschatten zoals unieke stuccoplafonds in de kloosterbibliotheek en refter en de pandgang met 20 monumentale glas-in-loodpanelen uit de 17de eeuw. De bezoekersroute "Het hart van de abdij"  neemt je mee door deze gerestaureerde historische ruimtes. Een ticket voor het klooster van Abdij van Park is ook geldig voor een bezoek aan museum PARCUM.

Bijzonder natuurdomein

Abdij van Park is ook een wondermooi natuurdomein. Je kan er wandelen of een fietstocht maken langs de vier vijvers en verschillende dreven.

Beelden van het klooster

Foto's: © Cedric Verhelst

Buitenbeelden van het domein

Foto's: © Cedric Verhelst

Logo

Plattegrond abdijdomein

Downloads
Plattegrond(pdf, 1.38 MB)
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.