KWB Park Heverlee

De KWB Park Heverlee, links van de Mariapoort, staat voor sociaal engagement. “We organiseren talloze activiteiten, waaronder de Parkfeesten, brunches, uitstappen… Het doel is mensen bij elkaar brengen”, vertelt voorzitter Johny Behets.

De KWB komt voor uit de Kristelijke Werknemersbeweging en telt tegenwoordig zo’n 300 leden. De vereniging is al jaar en dag aanwezig op de abdijsite. “Onze statuten bestaan al sinds 1944. Van de toenmalige abt had onze organisatie een lokaal gekregen in de abdij. De vergaderingen vonden jarenlang plaats in de Mariapoort. Ik herinner me nog samenkomsten daar, met pastoor Bomans en abt Rogge”, stelt Johny.

Eind jaren negentig is de KWB verhuisd naar zaal Patmos, links van de Mariapoort. “We hebben dat gebouw in erfpacht. Het was vroeger een feestzaal, die een van de broeders uitbaatte. Die functie is behouden gebleven. Met de KWB verhuren we de zaal voor doop- en communiefeesten, jubilea,… Heel wat mensen vinden een feest in deze historische setting fantastisch.”

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.