Veel belangstelling voor yoga sound bath

Rasmus Crab zorgde voor passende klanken tijdens de yoga-oefeningen.

Op 29 september was er een yoga soundbath aan de Norbertijnenweg. Met de abdijtoren op de achtergrond leidde yogalerares Erica Lutes haar groep door een reeks yang- en yin-houdingen. Rustgevende muziek maakte het plaatje compleet.

Op deze prachtige, zonnige zaterdagochtend troepten 15 mensen samen voor een outdoor yogales. Meer dan een uur lang genoten de deelnemers van de natuur en rust van de Abdij van Park. Die vormde de ideale omgeving voor diepe reflectie.

De Amerikaanse Erica Lutes, een enthousiaste en gediplomeerde yogalerares, begon met een meditatie. Daarna ging ze naar de yang- en vervolgens naar de yin-houdingen. "We wilden yoga naar de Abdij van Park brengen", legt Erica uit. "Na het succes van de outdoor yogasessie van Mula Yoga organiseerden we dus opnieuw een yogales, maar dan in combinatie met sound healing."

Erica riep daarvoor de hulp in van Rasmus Crab, die rustgevende en kalmerende geluiden speelde op zijn instrumentencollectie. "Rasmus 'unieke combinatie van instrumenten zorgt ervoor dat we onze geest kunnen verbinden met ons lichaam”, aldus Erica.

De deelnemers aan de yogasessie liggen in het gras.

Blote voeten in het gras

Deelneemster Tine Aers was erg enthousiast na afloop. “In openlucht is echt helemaal anders dan in een studio. De frisse lucht, de geuren en omgevingsgeluiden geven een extra dimensie aan de beleving. En dan nog in de prachtige Abdij van Park… Ik volg op de voet wat hier te beleven valt.”

Tine woont vlakbij de abdijsite. Ze nam voor de gelegenheid haar echtgenoot en haar 12-jarige dochter mee. “Zij waren ook heel enthousiast, hoewel mijn man niet echt yoga-achtig is”, lacht ze. “Mijn dochtertje werd wat ongeduldig naar het einde toe, maar vond het wel superfijn met blote voeten in het gras.”

Welk instrument haar het meest tot rust bracht? “We hebben gedurende een hele tijd onze ogen gesloten, dus het viel niet eens op dat Rasmus wisselde”, bekent Tine. “Het belangrijkste is dat je volledig tot rust komt, en dat is absoluut gelukt. Als het nog eens georganiseerd wordt, ben ik er zeker opnieuw bij”, besluit Tine.

Als je op de hoogte wil blijven van yogasessies in de Abdij van Park, hou dan onze Facebookpagina in de gaten. En uiteraard ben je met je yogamat doorlopend welkom op de abdijsite !
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.