Wereldyogadag in Abdij van Park

De outdoor yogasessie.

Honderdtal yogi wonen outdoor yogasessie bij

Op Internationale Yogadag organiseerden we een outdoor yogasessie op de abdijsite. Het werd een groot succes: meer dan honderd enthousiastelingen kwamen samen op het grasplein, naast het kerkhof. Onder begeleiding van rustgevende muziek deden ze er aan vinyasa yoga.

Al wie yoga wou ontdekken, was vrijdagavond op het juiste adres in Abdij van Park. Je kon er terecht voor een gratis vinyasa yogasessie, georganiseerd door Katrien van yogastudio Flowing Yoga. Zij wou iets speciaals doen voor Internationale Yogadag en nodigde zowel beginnelingen als ervaren yogi uit om te komen genieten van de natuur en rust in Abdij van Park.

"Het was een zonovergoten dag: de omstandigheden waren ideaal voor outdoor yoga. Om half zes stroomden al mensen toe aan de Sint-Janspoort, de plaats van afspraak", vertelt Katrien. "Een bonte mix van zowel ouderen, studenten en mensen die net gedaan hadden met werken. Er kwamen zelfs heelder gezinnen met kinderen! Dat zorgde voor een enorm gezellige sfeer."

Er kwamen zelfs heelder gezinnen met kinderen!
Katrien Marent
De outdoor yogasessie.

Actieve les

De deelnemers rolden hun matje open aan het grasplein naast het kerkhof, in de schaduw van de kerktoren. Speciaal voor de gelegenheid had Katrien een draadloze microfoon gekocht. "We zagen op sociale media dat er honderden mensen geïnteresseerd waren, dus ik had mijn voorzorgen genomen", lacht ze. "We begonnen om zes uur. Een prima tijdstip: 's avonds heb je geen lawaai meer van de werf - het was heel rustig."

Tijdens vinyasa yoga neem je bepaalde houdingen aan, met je ademhaling als rode draad. "Het was een heel actieve les. Er waren mensen die voor het eerst aan yoga deden, maar ook zij wilden leren. Rasmus van massagesalon The Golden Tree bracht ook zijn muziekinstrumenten mee naar de abdijsite, zodat de sessie omkaderd werd met rustgevende muziek. Hij stuurde het tempo van de muziek ook bij volgens de dynamiek in de les."

Na een uur en een kwartier was de sessie voorbij. "Het was een leuk begin van het weekend. Sommigen gingen nog iets eten in de brasserie, anderen hadden iets mee om te eten... Ik hoorde van heel wat deelnemers dat het voor herhaling vatbaar was. Misschien doen we opnieuw een sessie bij het afsluiten van de zomer", besluit Katrien.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.