Outdoor yogasessie op het Neerhof

De yogasessie op het grasplein van het neerhof.

Op onze Nationale Feestdag zakten heel wat mensen al vroeg af naar de abdijsite. De abdij, vredig als altijd, vormde die ochtend namelijk de setting voor een vinyasa flow-yogasessie. “Het was een schot in de roos.”

Meagan Klein, eigenaar en lerares van Mula Yoga, arriveerde zaterdagochtend als eerste op het Neerhof. Onder een bewolkte hemel deed ze de nodige voorbereidingen voor een outdoor yogasessie op het grasplein, vlak voor het Wagenhuis.

Leuke bedrijvigheid

Eén voor één kwamen de geïnteresseerden aan op het binnenplein. Sommigen onder hen bekenden van Mula Yoga, maar er daagden ook heel wat nieuwe gezichten op. In totaal waren er 26 aanwezigen. Een bonte mix van beginners en gevorderden, mannen en vrouwen, oud en jong... Een van de cursisten nam zelfs haar man en haar twee zoontjes mee!

Toen iedereen rond 10u een plekje koos, heerste er een leuke bedrijvigheid op de binnenplaats. De cursisten leerden al snel hun buren kennen. Ze maakten nieuwe vrienden terwijl ze wachtten op de start van de sessie. De sfeer was gemoedelijk, maar tegelijk hing er ook elektriciteit in de lucht.

Energie uitstralen

Toen Meagan vooraan plaatsnam, keerde de rust terug. De yogasessie begon met een eenvoudige, geleide meditatie voor het lichaam en de ademhaling. Die diende om iedereen in de juiste gemoedstoestand te krijgen.

Het daaropvolgende uur leidde Meagan de cursisten door een zachte, levendige vinyasa flow. De energie straalde van de groep af. Het duurde niet lang voordat de zon dit voorbeeld volgde en haar verschijning maakte.

Na de les zorgde Mula Yoga voor een heerlijke, met lavendel doordrenkte verfrissing. Zo kon iedereen even afkoelen en met elkaar in contact komen.

Toekomst?

Meagan Klein was erg tevreden over het resultaat van deze eerste outdoor yogasessie. "Dit is waar yoga om draait. Zoveel mensen, met zoveel verschillende achtergronden, die samenkomen om zowel geest lichaam en ziel te zuiveren… Al deze mensen creëren samen een verstandhouding en bevorderen op die manier vriendschap en wederzijds begrip.”

Meagan verhuist over enkele weken naar Kopenhagen, maar ze hoopt dat de abdij mensen kan blijven samenbrengen. "Ik hoop echt dat er hier in de toekomst nog meer yogasessies kunnen gehouden worden. Zo verspreiden we samen het woord van liefde, licht en aanvaarding. Namaste!”

Als je op de hoogte wil blijven van yogasessies in de Abdij van Park, hou dan onze Facebookpagina in de gaten. En uiteraard ben je met je yogamat doorlopend welkom op de abdijsite !

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.