Nieuw: museumkampjes in PARCUM

Samen met de gids gingen de kinderen op zoek naar de geheimen van de abdij.

Een speurtocht in het museum

Kriebelt het bij je zoon of dochter om creatief aan de slag te gaan? Eén adres: PARCUM. In de paasvakantie vonden daar voor het eerst museumkampjes plaats. Wij liepen mee en zagen een boel enthousiaste kinderen zich uitleven in en rond de abdij.

Om 10u begon de ontdekkingstocht. Eerst mochten de kindjes een pij aantrekken. Samen met de gids gingen ze op zoek naar de geheimen van de abdij. Voor elk opgelost raadsel kregen ze een puzzelstuk, die puzzel leidde hen naar het vermiste reliekdoosje. De pret was groot toen ze zagen dat dit gevuld was met heilig snoep: hosties en lievevrouwtjes.

Beiaardiers in spe

Daarna maakten de deelnemers kennis met Luc, de beiaardier. Hij vertelde hen alles over de Vredesbeiaard en de kunst van het klokken gieten. Daarna mochten de jongens en meisjes ook zelf hun kunnen als beiaardier tonen en tokkelen op het oefenklavier.

Samen met de gids gingen de kinderen op zoek naar de geheimen van de abdij.

Na de lunchpauze bezochten de kindjes de tentoonstelling 'Religie. Helend. Verdelend'. Ze kregen een speurboekje van Godfried met de Baard. De opgedane indrukken werden creatief verwerkt in het knutselatelier: er werden glasramen geschilderd, klokjes geknutseld en hele mooie tekeningen gemaakt.

Helaas was het een regenachtige dag, anders hadden de kindjes nog een potje boerengolf kunnen spelen op het neerhof, het binnenplein van de abdij. Maar iedereen ging blijgemutst naar huis!

Deze zomer vinden er nog kampjes plaats op 4 juli, 25 juli, 8 augustus, 22 augustus. Meer info vind je op http://www.parcum.be/kinderatelier !
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.